Senatorul Sorin Vlașin a fost prezent la Tânjaua Hotenarilor - Ziarul de Maramures

Senatorul Sorin Vlașin a fost prezent la Tânjaua Hotenarilor

Senatorul Sorin Vlașin a fost prezent la “Tânjaua de pe Mara” sau “Tânjaua Hotenarilor”, eveniment la care au participat mii de localnici din Maramureșul Istoric.

Tânjaua Hotenarilor, eveniment aflat la cea de-a 54-a ediție, s-a desfășurat duminică, 12 mai 2024, în localitatea Hoteni. La eveniment a participat și subprefectul județului Maramureș Crina Chilat alături de senatorul Sorin Vlașin.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”-Fără tradiție nu există cultură: nici omul simplu, nici geniul nu pot crea nimic fără tradiție-, spunea Vasile Pârvan. Tradițiile și obiceiurile fac parte din lada de zestre sufletească a noastră, a maramureșenilor, de aceea, promovarea lor și transmiterea către tânăra generație reprezintă deopotrivă o datorie morală și una de suflet. Și sunt mândru și bucuros că ne respectăm această datorie de onoare. Am fost încă o dată convins de acest lucru acum, când am avut bucuria să fiu prezent, alături de colegii mei, la unul dintre cele mai importante evenimente care promovează, de mai bine de o jumătate de secol, obiceiurile specifice primăverii: “Tânjaua de pe Mara” sau “Tânjaua Hotenarilor”. Felicitări organizatorilor și participanților, veniți în număr mare și, în special primarului Ioan Oanea, un bun gospodar, un om de mare omenie și un iubitor de tradiții și cultură, care știe să dezvolte comunitatea care l-a ales și totodată știe să păstreze acele elemente care îi dau autenticitate și valoare.”

Pe lângă sărbătorirea celui dintâi gospodar care a ieșit la arat, evenimentul a oferit un adevărat regal de muzică populară, a mai precizat demnitarul. Astfel că, cei prezenți s-au bucurat de spectacolul oferit de Coconii din Breb, Coconii Deseştiului, Florile Cosăului din Budeşti, Ansamblul Liceului Tehnologic din Ocna Şugatag, Ansamblul folcloric Berbeştenii, dar și de alți interpreți de muzică populară, îndrăgiți de noi toți.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!