Constituirea Comisiei speciale comune pentru sprijinirea procesului de aderare a României la OCDE (Sorin Vlașin, precizări) - Ziarul de Maramures

Breaking News

Constituirea Comisiei speciale comune pentru sprijinirea procesului de aderare a României la OCDE (Sorin Vlașin, precizări)

Săptămâna trecută, marți, plenul comun al Parlamentului a aprobat constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a precizat senatorul PSD Maramureș, Sorin Vlașin.

Conform demnitarului, Comisia nou-înființată va sprijini procesul de aliniere, pe componenta legislativă, la standardele Organizaţiei, precum și continuarea reformelor interne din domeniile politicilor publice, administrative, economice şi sociale, prin preluarea politicilor şi bunelor practici ale OCDE, larg recunoscute la nivel internaţional și va desfășura activităţi de diplomaţie parlamentară în scopul promovării candidaturi României la organizaţie.

Sorin Vlașin, senator de Maramureș: ”Sunt onorat să fac parte din această comisie, împreună cu alți 20 de colegi senatori și deputați. La 25 ianuarie 2022, Consiliul OCDE a decis demararea discuţiilor de aderare cu România, alături de alte cinci state aspirante – (în ordine alfabetică) Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croaţia, Peru. OCDE este un for interguvernamental care are ca obiect de activitate identificarea, diseminarea şi evaluarea aplicării politicilor publice optime pentru asigurarea creşterii economice, prosperității şi dezvoltării sustenabile în rândul statelor membre, precum și la nivel global. Practic, OCDE este continuatoarea fostei Organizații Europene pentru Cooperare Economică (OECE), fondată în 1948 pentru a pune în aplicare Planul Marshall. Cei 38 de membri ai OCDE sunt state dezvoltate, deţinând cca. 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Înființarea Comisiei speciale parlamentare OCDE denotă angajamentul transpartinic al Parlamentului României față de procesul de aderare a țării noastre la Organizație și consolidează rolul acestuia față de unul dintre principalele demersuri strategice actuale ale României în plan internațional, a mai precizat sursa citată.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!