Construirea podului rutier de peste Prut, dezbătut în Senatul României (proiect de lege) - Ziarul de Maramures

Breaking News

Construirea podului rutier de peste Prut, dezbătut în Senatul României (proiect de lege)

În senatul României a fost dezbătut proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albiţa – Leuşeni, semnat la 9 februarie 2023, la Albiţa.

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a precizat că acordul stabilește cadrul juridic al cooperării dintre România și Republica Moldova cu privire la construirea podului rutier peste Prut.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: ”Acordul stabilește, în principal, cadrul juridic al cooperării dintre România și Republica Moldova cu privire la construirea podului rutier peste Prut, între localitățile Albița (România) și Leușeni (Republica Moldova). Noul pod va corespunde cerințelor intensificării traficului la cele două puncte de trecere a frontierei, pentru o circulație în regim de siguranță și confort. Finanțarea lucrărilor se asigură de la bugetul de stat al României pentru podul propriu-zis și infrastructura conexă de pe teritoriul țării noastre, respectiv din bugetul de stat al Republicii Moldova, pentru lucrările desfășurate pe teritoriul acesteia. Mă bucur că votarea acestui Acord în Senatul României a coincis cu vizita președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la București. O vizită cu semnificații importante pentru relațiile dintre cele două țări. România va fi mereu alături de Republica Moldova și suntem uniți la nivelul Uniunii Europene în a-i acorda tot sprijinul necesar, inclusiv pentru întărirea rezilienței sale.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova a fost dezbătut ieri în plenul Senatului României.

Mai multe detalii despre proiect: https://senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=25303

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!