Statutul asistentului judecătorului, a trecut în Senatul României - Ziarul de Maramures

Breaking News

Statutul asistentului judecătorului, a trecut în Senatul României

Proiectul vizează reglementarea statutului asistentului judecătorului, a cărui activitate reprezintă un sprijin pentru judecători, contribuind la degrevarea activităţii acestora, asigurând astfel premisele pentru îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie.
Numărul de posturi de asistenţi ai judecătorului pentru fiecare curte de apel şi instanţele din circumscripţia acestora se stabileşte în funcţie de necesarul de personal calificat al instanţelor judecătoreşti, iar recrutarea asistenţilor se face prin concurs organizat la nivelul curţilor de apel.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș, a dat aviz favorabil acestui proiect de lege. Mai mult, demnitarul a sprijinit și modificarea legilor prin care se va putea înființa, organiza și funcționa Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Tot în ședința de plen de astăzi am votat și pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și a Legii nr.318/2015 pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Proiectul vizează modificarea unor dispoziții referitoare la stabilirea numărului zilelor-amendă, la determinarea cuantumului sumei unei zile-amendă, la individualizarea pedepsei, la procedura de aplicare a măsurii de internare medicală provizorie și la procedura sechestrului. Totodată, se propune modificarea unor dispoziții referitoare la procedura de valorificare a bunurilor sechestrate. Am convingerea că odată aplicate aceste legi, vor fi create condițiile necesare pentru creșterea calității actului de justiție în România și pentru modernizarea sistemului juridic la standarde europene.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!