TVA de 5% și pentru peleți, bricheti și derivate de lemn. Legea este inițiată de Sorin Vlașin, Gabriel Zetea și Gheorghe Șimon - Ziarul de Maramures

Breaking News

TVA de 5% și pentru peleți, bricheti și derivate de lemn. Legea este inițiată de Sorin Vlașin, Gabriel Zetea și Gheorghe Șimon

Legea inițiată de parlamentarii PSD Maramureș a fost votată în Comisia de buget săptămâna trecută. Legea prin care s-a redus TVA-ul pentru lemnele de foc va fi completată. Propunerea este de a aplica un TVA de 5% pentru toate categoriile de materiale lemnoase destinate încălzirii.

Proiectul devenit lege a fost sprijinit și inițiat de senatorul Sorin Vlașin, deputatul Gabriel-Valer Zetea și deputatul Gheorghe Șimon.

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD Maramureș: ”Pentru că NOUĂ NE PASĂ! Acesta este motivul pentru care, în Parlamentul României, propunem inițiative legislative care să vină în sprijinul celor mulți. Prin toate acțiunile noastre căutăm soluții pentru combaterea impactului negativ al creșterii tarifelor la energie, al creșterii peste limită a prețurilor. Măsura este esențială pentru consumatorii vulnerabili, având în vedere că peste două treimi dintre cetățenii din mediul rural folosesc lemnul și derivatele din lemn ca sursă pentru încălzirea locuințelor. Alături de senatorul Sorin Vlaşin și deputatul Gheorghe Simon am reușit să adunăm, încă din anul 2021, semnăturile necesare și să depunem în Parlament proiectul devenit lege, prin care TVA-ul pentru lemnele de foc s-a redus de la 19% la 5%. Anul trecut am decis să COMPLETĂM legea inițială și am propus TVA de 5% pentru toate categoriile de materiale lemnoase destinate încălzirii inclusiv peleți, brichete, rumeguș, deșeuri și resturi de lemn. Legea inițiată de parlamentarii PSD Maramureș privind TVA de 5% pentru peleți, bricheti și derivate de lemn A FOST VOTATĂ în Comisia de buget săptămâna trecută.

Lasă un comentariu

Ziarul de Maramures

Trebuie să știi

error: Conținut protejat !!