Vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare - Ziarul de Maramures

Vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan și deputații Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe au fost ieri într-o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Aceștia au discutat despre proiectele importante pentru unitatea medicală.

”Împreună cu managerul spitalului, George Alexandru Oros am discutat despre proiectele de modernizare a unității medicale, realizate cu sprijinul Consiliului Județean. 4 milioane de euro din PNRR vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare pentru modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat. Mă bucur că prin buna colaborare dintre Consiliul Județean și conducerea spitalului se realizează proiecte importante pentru sănătatea maramureșenilor. Am discutat despre principalele investiții pe care le vom demara pentru a dezvolta unitatea spitalicească, dar și despre proiectele pe care deja le avem în implementare”, a precizat Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș.

Proiectul în valoare de 4 milioane de euro este finanțat prin PNRR, iar alte 8,4 milioane de euro sunt pentru proiectele privind dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale și dotarea Secției de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură medicală de ultimă generație.

Un alt proiect major care va fi implementat tot la Spitalul Județean de Urgență, în valoare de 70 milioane de euro, vizează realizarea unei clădiri noi, care va cuprinde un Bloc operator, un laborator, o Unitate de Primire Urgențe, o parcare subterană pentru mașinile celor care lucrează în această clădire și un heliport deasupra clădirii.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!