Ceaiul de mărar te scapă de kilogramele în plus - Ziarul de Maramures

Ceaiul de mărar te scapă de kilogramele în plus

Mărarul, sursa verde de antioxidanți și de vitamine din complexul B, conține în 100 grame: 37,5% din folati (vitamina B11), 14% din vitamina B6 (piridoxina), 23% din riboflavina (vitamina B2), 140% din vitamina C, 257% din vitamina A, 21% din calciu, 82% din fier, 55% din mangan.

Mărarul este considerat unul dintre cele mai valoroase alimente și cu toate acestea, 100 grame de mărar conține numai 43 de calorii, însă cantitatea de fito-nutrienți este cea mai ridicată dintre toate alimentele, fie că este vorba de nuci, leguminoase, cereale sau carne.

Mărarul se poate folosi în întregime: atât semințele, cât și plantă proaspătă. Este simplu să beneficiezi de efectele lui în reglarea greutății corporale! Pune 250 ml de apă la fiert, adaugă peste aceasta semințe de mărar și lasă-le la infuzat aproximativ 3 minute. Bea acest ceai de două ori pe zi. Evită în perioada în care ții această dietă băuturile alcoolice, dulciurile și grăsimile. Bea cât mai multă apa și încearcă să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi.

Semințele de mărar pot fi utilizate ca și remediu pentru glaucom și hipertensiune!

Patru linguri de suc proaspăt de mărar pe zi, luate timp de două săptămâni previne și combate calculii, cistitele și infecțiile renale.

Mărarul acționează foarte eficient stimulând toate funcțiile intestinale și are un puternic efect antispastic. Calmează durerile abdominale și limitează acumularea de gaze. Mărarul mai este un puternic tonic fizic și psihic, motiv pentru care se consideră că combate depresia.

Mărarul este o sursă bună și de minerale precum cupru, potasiu, calciu, mangan, fier și magneziu. Cuprul este important pentru funcția multor enzime. Printre numeroasele sale activități, acesta intervine în reglarea metabolismului, în pigmentarea pielii și părului, influențează funcționarea inimii și acționează ca antioxidant, reducând radicalii liberi care pot afecta celulele și sinteza acidului nucleic. Zincul este un cofactor pentru enzime care reglează creșterea și dezvoltarea, producerea spermei, digestia și sinteza acidului nucleic. Potasiul este o componentă importantă ce reglează nivelul de apa din celulele corpului, care ajuta inima și controlează tensiunea arterială.

Mărarul conține foarte mult calciu, de aceea previne osteoporoza și întărește sistemul osos.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!