Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Ciupercile scad colesterolul din sânge și te ajută în cura de slăbire. Pe final, o rețetă cu ciuperci - Ziarul de Maramures

Ciupercile scad colesterolul din sânge și te ajută în cura de slăbire. Pe final, o rețetă cu ciuperci

Cauți un ingredient sățios, sănătos, ușor de digerat, care se prepară rapid … Ți-l spun eu, că nu este un secret, se numește: ciuperci!

Este drept că trebuie curățate și gătite, dar ne-am înțeles ca de azi să mâncăm cât putem de sănătos! Și ca să-mi punctez punctul de vedere voi spune doar atât: ciupercile pot înlocui carnea și pentru cel mai extrem carnivor!

Ciupercile au efecte antiinflamatoare, diuretice, antiseptice și antibacteriene și conțin fibre, vitaminele B1, B2; B3, B5, B6, B9, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu și zinc. Ciupercile sunt unele dintre cele mai valoroase surse naturale de vitamină D.

Compoziția lor variază funcție de specie, și pot conține proteine de la 2 la 36%, grăsimi de la 0,4 la 4,5% și carbohidrați de la 1,7 la 23,5%, compoziție care le recomandă ca și ingredient alimentar care poate fi folosit în toate regimurile, indiferent de boală. Totuși, și în cazul ciupercilor se recomandă evitarea abuzului în cazul celor cu patologie digestivă, hepatică, gută.

Datorită conținutului redus de calorii, 100 g de produs conține 25-40 kcal, ciupercile sunt utilizate pe scară largă pentru pierderea în greutate, ceea ce le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.

… Și pe final o rețetă cu ciuperci!

Ingrediente: ceapă, usturoi, ardei gras, roșii (curățate de coajă) toate tocate și călite în ordinea de mai sus, în ulei. După 6-7 minute, hai 8-10 dacă focul este mic se adaugă cipercile tăiate bucăți mai mari, se călesc un pic, apoi se adaugă apă, nu multă, cât pentru a forma un sos, sare, piper, boia și când s-au muiat, la final, adaug frunze proaspete de pătrunjel, tocate, și gata! Le mănânc cu garnitură de orez sau mămăliguță. Am gătit această tocăniță cu toate tipurile de ciuperci: champinion, gălbiori, ciuperci brune, pleurotus, ghebe, hribe etc. Pe toate le găsiți în market, crude sau congelate. Un deliciu!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!