Polițiștii de la IPJ Maramureș, prezenți în rândul copiilor - Ziarul de Maramures

Polițiștii de la IPJ Maramureș, prezenți în rândul copiilor

Efortul polițiștilor maramureșeni pentru educarea copiilor în spiritul cunoașterii legilor și pentru prevenirea delincvenței în mediul școlar este unul constant. În ritm susținut, polițiștii participă la orele de curs la care sunt solicitați și în cadrul cărora promovează mai multe aspecte educative și informații utile.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din Sighetu Marmației s-au întâlnit cu copiii de la Grădinița „Tudor” din municipiu, pentru a împărtăși povești poliţieneşti despre circulația pe drumurile publice. La activitate au participat 27 de preșcolari de grupă mică, mijlocie și mare.

Polițiștii i-au învățat pe copii cum se traversează corect strada, fiind însoțiți la o trecere pentru pietoni marcată și una semaforizată.
Drept recompensă pentru participare și pentru interesul manifestat față de întâlnirea cu polițiștii, copiii au fost recompensați cu materiale interesante pentru vârsta lor, stegulețe, magneți, broșuri cu informații despre siguranța lor. Deliciul întâlnirii cu polițiștii a fost autospeciala cu girofar, precum și echipamentul din dotarea polițiștilor de ordine publică.

O altă echipă, formată din poliţişti de prevenire şi poliţişti de la Biroul Siguranţă Şcolară, s-au întâlnit cu elevii Şcolilor Gimnaziale Satulung şi Pribileşti.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au adus în discuție actele de violență care apar în școală, bullying-ul, infracțiunile pe care copiii le comit atunci când adoptă comportamente de tip bullying precum și consecințele legale acestor comportamente.

Temele principale de discuţie au fost răspunderea penală a minorilor, vârsta răspunderii penale, consecințele legale care se pot lua față de minorii care au împlinit 14 ani, precum și cum măsurile preventive pe care le au la îndemână pentru a evita victimizarea.

De informații preventive au beneficiat și elevii clasei a V-a A de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din municipiul Baia Mare. A fost o oră de școală altfel, în care prin joc și interacțiune s-au trecut în revistă cele mai importante reguli de comportament pentru prevenirea victimizării lor acasă, pe stradă sau la școală. Elevii au prezentat interes față de temele abordate, au pus întrebări pentru a-și clarifica anumite aspecte legate de temele abordate de polițiști, dar și despre alte subiecte care îi preocupă sau cu care s-au confruntat ei.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!