ACTUALIZARE-Autoritățile centrale române au decis repatrierea campioanei en-titre//Autoritățile centrale române implicate în procesul de repatriere a campioanei României - Ziarul de Maramures

ACTUALIZARE-Autoritățile centrale române au decis repatrierea campioanei en-titre//Autoritățile centrale române implicate în procesul de repatriere a campioanei României

Fiind prezenți de două săptămâni în Africa de Sud la un puternic turneu de rugby „Toyota Challenge Cup” găzduit la Bloemfontein, componenții campioanei en-titre a României, ar fi trebuit în cursul acestei dimineți să se întoarcă în țară pe ruta Johanesburg – Doha – Otopeni.

Datorită situației pandemice grave apărută pe continentul african, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceștia în țară a fost anulată. Deși testați PCR întreaga delegație băimăreană s-a văzut nevoită să se cazeze pentru încă cel puțin 24 de ore la Hotelul din Bloemfontein.

Pentru deblocarea acestei situații critice, oficialii campioanei, C.S.M.Știința Baia Mare au făcut demersurile necesare de repatriere a delegației sportive române pe lângă Ministerul Afacerilor Externe, Primul Ministru al României respectiv Autoritățile Județene.

În soluționarea acestei probleme se implică și consulul României de la Pretoria, Claudius Cobzaru. Până când autoritățile centrale vor găsi soluții de repatriere a rugbyștilor băimăreni moralul și starea de sănătate a băieților noștri este una bună.

ACTUALIZARE

Conducerea campioanei en-titre a României a întreprins încă de ieri dimineață pe lângă autoritățile centrale și cele județene eforturi susținute de a-i repatria pe cei 31 de membrii ai delegației echipei de rugby C.S.M.Știința Baia Mare aflată de două săptămâni la un puternic turneu de rugby „Toyota Challenge Cup” găzduit la Bloemfontein în Africa de Sud.

În cadrul ședinței de guvern din cursul acestei dimineți premierul României, Nicolae Ciucă a anunțat că o aeronavă din cadrul companiei Tarom se va deplasa spre Pretoria (capitala administrativă a Africii de Sud) aflată la o distanță de 423 de km de Bloemfontein, de unde îi va prelua pe cei 31 de membrii ai delegației băimărene, acestora alăturându-se și alți cinci cetățeni români blocați pe continentul african.

Ca urmare a activării mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, aeronava Tarom va putea prelua și alți circa 50-55 de cetățeni ai statelor din Uniunea Europeană ce au solicitat repatrierea de pe continentul african.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!