Andrei Pricopie obligat să renunțe la rugby - Ziarul de Maramures

Andrei Pricopie obligat să renunțe la rugby

Aflați încă în vacanță până pe data de 23 ianuarie atunci când va avea loc prima reunire a lotului, excepție făcând cei șapte jucători convocați la prima reprezentativă plus cea a antrenorului Eugen Apjok aflat la prima sa acțiune a tricolorilor în noul său mandat, totuși conducerea campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare se vede nevoită să gestioneze un moment extrem de delicat, și anume despărțirea pe cale amiabilă de tânărul jucător Andrei Pricopie.

Motivul acestei despărțiri îl reprezintă retragerea din activitate pe motive de sănătate a flankerului de doar 22 de ani, transferat la C.S.M.Știința Baia Mare în prima decadă a lunii august 2022.

Născut pe data de 27 iulie 2000 la Baraolt (un fost oraș minier), jucătorul de (1,90 m – 90 kg) a fost atras de sportul cu balonul oval încă de la vârsta de 14 ani, atunci când profesoara de sport Augusta Vajda i-a canalizat atenția spre rugby-tag. Participând la diverse turnee, unul dintre scouterii de profil, Sorin Rus l-a îndrumat spre C.S.S.2 Baia Mare club pentru care a evoluat în intervalul (2015-2019). Sub comanda lui Horea Hîmpea în 2019 face pasul spre rugby-ul de performanță, semnând cu Clubul Sportiv Universitatea Cluj (2019-2022). Deși evolua ca jucător în Linia a-III-a, Andrei Pricopie a debutat în SuperLiga de Rugby, într-un meci televizat cu C.S.A.Steaua București, pe postul de aripă. Cele mai frumoase amintiri din viața sportivă sunt cele legate de participarea la Campionatul European de Rugby 7 – Under 18 ani din Lituania, respectiv Campionatul European de Rugby 15 – Under 20 ani din Portugalia, respectiv titlul național cucerit pe data de 4 decembrie 2022 cu C.S.M.Știința Baia Mare.

Pentru activitatea depusă sub culorile clubului băimărean, conducerea zimbrilor îi mulțumește și îi urează tot binele din lume.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!