Auto-F1: Max Verstappen, relaxat înaintea unui sezon în care va trebui să-și apere titlul - Ziarul de Maramures

Auto-F1: Max Verstappen, relaxat înaintea unui sezon în care va trebui să-și apere titlul

Pilotul Max Verstappen, 24 ani, se simte relaxat înaintea sezonului 2022 de Formula 1, în care îşi va apăra pentru prima oră titlul mondial cucerit anul trecut, şi susţine că nu simte nicio presiune pe umerii săi, transmite DPA și Agerpres.

”Vreau să fac ceea ce am făcut tot timpul şi nu există niciun motiv ca brusc totul să fie diferit. Nu mă voi simţi altfel dacă încep anul în postura de campion. Din punct de vedere personal, mă simt bine şi cel mai important este să te pregăteşti cât mai bine din punct de vedere fizic. Sunt curios să văd cum se va comporta maşina pe pistă. M-am bucurat de vacanţă şi sunt reîncărcat pentru a începe să pilotez din nou”, a declarat Verstappen, la prezentarea noului monopost Red Bull pentru 2022, desfăşurată miercuri.

Oracle, compania multinaţională americană din IT, a devenit sponsorul principal al Red Bull, după despărţirea de Honda. Acordul, în valoare de 100 de milioane de euro pe sezon în următorii cinci ani, este printre cele mai importante din sportul mondial. Principalul adversar al olandezului va fi tot britanicul Lewis Hamilton, care, după ce a cochetat o perioadă cu retragerea, s-a întors în această săptămână la fabrica Mercedes din Brackley, care va prezenta noile ”Săgeţi argintii” pe 18 februarie.

Mercedes a dominat Campionatul Mondial începând din 2014, cucerind opt titluri consecutive la constructori, în timp ce la piloţi a ratat o performanţă similară, titlul revenind în 2021 lui Max Verstappen, în urma unei victorii smulse în faţa britanicului Lewis Hamilton, în ultimul tur al Marelui Premiu al Abu Dhabi, cursa de final a sezonului.

Ediţia 2022 a Campionatului Mondial de Formula 1 cuprinde 23 de curse şi va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului, după o a doua sesiune de teste programată pe circuitul de la Sakhir, între 10 şi 12 martie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!