Băimăreanul Patric Iluț, singurul român în top 10 skaters, sub 16 ani, la CM din Austria - Ziarul de Maramures

Băimăreanul Patric Iluț, singurul român în top 10 skaters, sub 16 ani, la CM din Austria

In intervalul 1-3 octombrie 2021 a avut loc la Innsbruck, Austria, finala Campionatului Mondial de Skateboarding pentru sportiviu cu vârsta de sub 21 de ani.

La aceasta Finala au putut participa doar primii trei clasati (medaliatii) la una din etapele de Campionat Mondial din vara. Asta insemnand ca la Innsbruck au participat cei mai buni sportivi din lume in momentul de fata. Printre ei s-a numarat si sportivul baimarean Patric Ilut, in varsta de 12 ani, acesta castigand titlul suprem la etapa din Budapesta.

La categoria groms, categoria lui Patric, au ajuns in semifinale 30 de sportivi, dintre acestia calificandu-se in finala doar 10 sportivi, printre care si baimareanul Patric. In urma run-rilor din finala, si a celor 5 best trick realizate perfect de Patric, acesta a reusit sa se claseze pe locul 7, pozitie mai mult decat onoranta, avand in vedere ca pt aceasta finala la groms au participat copii pana in 16 ani. In mod normal groms inseamna sub 16 ani.

”Ma simt onorat sa fac parte din primii 10 skateri sub 16 ani, din lume! Concurenta a fost fabuloasa, sunt mandru ca am putut participa la un asemnea eveniment. Este o superperfomanta sa ajung in finala cu asemnea concurenti ”, a declarat Patric Ilut.

In concursul World Rookie Tour sunt inscrisi peste 950 de rideri profesionisti din toata lumea, Patric fiind singurul roman din circuit. In urma rezultatelor lui Patric din acest sezon: Locul 1 CM Budapesta, locul 2 CM la Maribor, locul 4 la CM Modena, și locul 3 in clasamentul mondial general la baieti sub 14 ani, in acest moment.

Sezonul de skateboarding s-a incheiat momentat pentru Patric, el schimband placa de skate, cu cea de snowboard. Din decembrie, Patric incepe sezonul competitional la snowboarding unde participa in cadrul evenimentelor FIS, EC si WC la 3 discipline: slopestyle, big air si snowboardcross.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!