Handbal: Bianca Țîrle vine de la Vâlcea la Minaur - Ziarul de Maramures

Handbal: Bianca Țîrle vine de la Vâlcea la Minaur

Vicecampioană în Liga Florilor și medaliată cu bronz în EHF European League, echipa feminină de handbal CS Minaur Baia Mare se pregătește pentru noul sezon. Va fi unul încărcat, pe trei fronturi, Liga Florilor, Cupa României și cupe europene, scrie minaur.ro.

Minaur a solicitat wild-card pentru Liga Campionilor (a fost depusa deja documentația, iar săptămâna care urmează vom cunoaște toate echipele acceptate în grupe).

Au venit la echipă: Alexandra Severin (inter stânga, ultima oară la HC Zalău), Elena Mihailovna Utkina (Rusia, portar, ultima oară la Kuban Krasnodar, împrumutată de la ȚSKA Moscova), Elaine Gomes Barbosa (Brazilia, pivot, ultima oară la BM Granollers – Spania), Aleksandra Zych (Polonia, inter dreapta, ultima oară la Măgura Cisnădie), Amra Pandzic (Slovenia, portar, ultima oară la Kastamonu, Turcia), Bianca Țîrle (pivot, ultima oară la SCM Râmnicu Vâlcea).

Au rămas la CS Minaur: Cristina Enache (portar), Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes (extremă stânga), Asuka Fujita, Oana Borș (extremă dreapta), Anca Polocoșer, Karoline Helena de Souza (inter stânga), Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca (centru), Jelena Lavko (inter dreapta), Yaroslava Burlachenko (pivot).

Bianca Andreea Țîrle (pivot) – s-a născut pe 2 aprilie 2002, la Petroșani. Are 1,77m și 71 kg. Este o jucătoare de mare perspectivă care a evoluat în ultimul sezon pentru SCM Râmnicu Vâlcea, reușind să înscrie 9 goluri. Ea a debutat și în Liga Campionilor, tot sezonul trecut, într-un meci cu ȚSKA Moscova. La junioare a evoluat pentru Arena Târgu Mureș și pentru Centrul Național de la Râmnicu Vâlcea.

Bianca face parte din lotul național de tineret, care va participa la Campionatul European din Slovenia (turneul final va avea loc în perioada 8-18 iulie). De altfel, în aceste zile, ea este în cantonament la Neptun, alături de colegele de la lot, printre acestea numărându-se și o altă jucătoare de la Minaur, Oana Borș.

Foto Bianca-CS Minaur

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!