Handbal: Cine vine și cine pleacă de la echipa feminină a CS Minaur? Astăzi, despre sportiva Alexandra Severin - Ziarul de Maramures

Breaking News

Handbal: Cine vine și cine pleacă de la echipa feminină a CS Minaur? Astăzi, despre sportiva Alexandra Severin

Clubul Sportiv Minaur începe prezentarea jucătoarelor care au semnat deja cu echipa de handbal feminin CS Minaur Baia Mare. Astăzi, este prezentată sportiva Alexandra Severin, inter stânga.

Alexandra Ramona Severin (inter stânga) – s-a născut pe 30 martie 1998, la Cluj-Napoca. Are 1.77m și 68 kg. A început handbalul la CSȘ Viitorul Cluj, după care a ajuns la “U” Cluj Napoca (2015-2017). La doar 17 ani, a fost promovată la echipa de senioare, antrenată la acea vreme de Carmen Amariei. Severin nu a jucat multe partide pentru echipa clujeană, dar a înscris 30 de goluri în cele două sezoane petrecute în prima ligă. a jucat apoi un an în liga secundă la Dinamo, iar din 2018 este la HC Zalău.

A făcut parte din echipa națională de junioare și din cea de tineret, cu ultima reușind să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia. În iunie 2018, Severin a participat cu echipa U20 a României la Scandinavian Open 2018, iar în luna iulie a făcut parte din selecționata care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial U20 din Ungaria.

Face ambele faze (atac-apărare) și este o foarte bună marcatoare, fiind în sezonul recent încheiat în Top 10 în Liga Florilor (locul 6 cu 148 de goluri).

Handbalista a fost declarată sezonul trecut cea mai bună tânără jucătoare din întrecerea internă. A intrat și în atenția echipei naționale, fiind convocată la câteva acțiuni în “era” Bogdan Burcea, fiind și în lotul lărgit pentru Campionatul European. De asemenea, actualul selecționer, Adi Vasile, a convocat-o pe primele acțiuni ale naționalei în debutul noului sezon, amicalele cu Spania de la începutul lunii iulie.

Au plecat de la echipă: Ionica Munteanu (s-a retras), Filippa Idehn (Silkeborg Voel KFUM, Danemarca), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Jovana Kovacevic (Gloria Bistrița), Linn Blohm (Gyori Audi ETO KC, Ungaria), Mikaela Massing (Kobenhavn Handbold, Danemarca), Larissa Araujo (Dunărea Brăila), Andreea Tecar. Tuturor, clubul le mulțumește pentru munca depusă la CS Minaur și le urează mult succes în carieră.

Au rămas la CS Minaur: Cristina Enache (portar), Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes (extremă stânga), Asuka Fujita, Oana Borș (extremă dreapta), Anca Polocoșer, Karoline Helena de Souza (inter stânga), Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca (centru), Jelena Lavko (inter dreapta), Yaroslava Burlachenko (pivot).

Sursa Info&Foto-CS Minaur

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!