Niciunul din cei patru sportivi români de la lupte libere nu a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Ziarul de Maramures

Breaking News

Niciunul din cei patru sportivi români de la lupte libere nu a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Niciunul din cei patru sportivi români de la lupte libere nu a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo de la turneul preolimpic care are loc la Budapesta, relatează Agerpres.

Albert Saritov, care a cucerit bronzul pentru România la JO de la Rio, în 2016, a fost învins în sferturile de finală ale cat. 97 kg la turneul din Ungaria, de turcul Suleyman Karadeniz şi va evolua în recalificări contra ungurului Milan Andras Korcsog.

La cat. 74 kg, Maxim Vasilioglo a trecut în optimi de albanezul Eriglent Prizreni, în sferturi l-a învins pe lituanianul Andrius Mazeika, dar a pierdut semifinala cu azerul Hadjimurad Gadjiev şi va lupte pentru bronz cu învingătorul dintre francezul Charles André Afa şi ungurul Murad Kuramagomedov.

În cadrul cat. 57 kg, Răzvan Marian Kovacs a trecut în preliminari de Levan Metreveli Vartanov (Spania), dar a cedat în sferturi în faţa azerului Islam Bazarganov.

George Bucur a pierdut în optimile cat. 65 kg în faţa polonezului Magomedmurad Gadzhiev.

Pentru a se califica la JO de la Tokyo, sportivii trebuie să atingă finala categoriei.

România participă cu 13 luptători la turneul preolimpic de la Budapesta, ceilalţi nouă fiind, la lupte greco-romane – Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), Mihai Mihuţ (cat. 67 kg), Ilie Cojocari (cat. 77 kg) şi Alin Alexuc (cat. 130 kg), respectiv lupte feminine – Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kateryna Zhydachevska (cat. 57 kg), Kriszta Incze (cat. 62 kg), Alexandra Anghel (cat. 68 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg).

Până acum, România are o singură luptătoare calificată la JO de la Tokyo, pe Alina Vuc (cat. 50 kg), cea care şi-a asigurat participarea prin medalia de argint câştigată la Campionatele Mondiale de la Nur-Sultan (Kazahstan) din 2019.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!