Scrimă: Campionatele Europene individuale, amânate din cauza revenirii ruşilor - Ziarul de Maramures

Scrimă: Campionatele Europene individuale, amânate din cauza revenirii ruşilor

Jocurile Europene programate în Polonia, între 21 iunie şi 2 iulie, nu vor mai servi drept Campionate Europene individuale de scrimă pentru seniori, ca urmare a ridicării sancţiunilor care îi vizează pe scrimerii ruşi şi belaruşi, potrivit celui mai recent calendar actualizat al Federaţiei internaţionale de scrimă (FIE), informează AFP și Agerpres.

Un Campionat European individual trebuie, aşadar, să fie improvizat în luna octombrie, potrivit unui membru al Comitetului Executiv al FIE.

Scrimerii din Rusia şi Belarus nu au revenit încă în competiţie de la ridicarea de către FIE, la sfârşitul lunii martie, a sancţiunilor generalizate care îi vizează. Dar o listă definitivă a celor care îndeplinesc criteriile de neutralitate, aşa cum a recomandat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), va fi dezvăluită în curând, „în termen de zece zile”, tot conform unui membru al Comitetului Executiv.

Cu toate acestea, temerile legate de posibilitatea acestor sportivi de a obţine o viză de intrare în Polonia au determinat Comitetul Executiv să elimine valoarea de Campionate Europene pentru competiţia individuală a Jocurilor Europene. Prin urmare, turneul nu va acorda punctele corespunzătoare în cursa pentru calificarea la JO 2024.

Spre deosebire de evenimentul pe echipe – în care atât ruşii, cât şi belaruşii rămân excluşi – care va acorda titlul european şi punctele aferente.

În acest context, marţi, la Budapesta, au început Campionatele Europene de scrimă Under-23, fără ruşi şi belaruşi.

Problema întâmpinată de scrimă riscă să se pună şi pentru alte sporturi. Dintre cele prezente la Jocurile Europene, câteva dintre acestea, precum canotajul, tirul sau tenisul de masă, au ridicat sancţiunile împotriva ruşilor şi belaruşilor.

Dar Varşovia, un susţinător cheie al Kievului, a implementat restricţii de călătorie în luna septembrie a anului trecut, ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei după invazia din Ucraina.

Luna trecută, de exemplu, jucătoarei ruse de tenis Vitalia Diatcenko i s-a refuzat accesul la bordul unui zbor al companiei aeriene naţionale poloneze (LOT) de la Cairo la Nisa, cu escală la Varşovia.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!