Baia Sprie: S-a deschis punct de colectare. Alin Sebastian Bîrda, primar: ”Partenerii noştri din orașul Rakhiv, Ucraina ne-au solicitat ajutorul” - Ziarul de Maramures

Baia Sprie: S-a deschis punct de colectare. Alin Sebastian Bîrda, primar: ”Partenerii noştri din orașul Rakhiv, Ucraina ne-au solicitat ajutorul”

Primarul orașului Baia Sprie, Alin Sebastian Bîrda a adus în atenția opiniei publice faptul că începând de astăzi se deschide un punct de colectare unde băiesprienii pot să doneze pentru familiile ucrainene.

Punctul s-a deschis în cadrul Direcției Sociale Baia Sprie, de pe strada Gutinului, nr. 66. Acesta este funcțional în intervalul orar 08.00-20.00.

Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie:Partenerii noştri din orașul Rakhiv, Ucraina, cei cu care am implementat proiectul de dotare a Centrului de Permanență Baia Sprie și cel de renovare a Căminului de Vârstnici se pregătesc pentru amenajarea unei tabere de aproximativ 4.000 de refugiați. Ne-au solicitat ajutorul și vrem să fim alaturi de ei, atât Primăria, cât și dumnevoastră, băisprienii care sunt în măsură să ajute punctual cu bunurile menționate mai jos. De astăzi, 28 februarie și până în 4 martie în intervalul orar 8:00 – 20:00, am deschis un punct de colectare în cadrul Direcției Sociale Baia Sprie, str. Gutinului, nr. 66 (clădirea verde de lângă Restaurant Amicu). Vă asigurăm că proviziile donate vor ajunge la cei care au atât de mare nevoie de ele. Sunt oameni care nu au părăsit țara, dar se adăpostesc în afara zonelor urbane mari, fugind de război. Primăria și Consiliul Local Baia Sprie pun la dispoziție Internatul Liceului de Transporturi Auto și spațiul amenajat în cadrul Centrului de Vaccinare Baia Sprie. În acest moment, majoritatea refugiaților se află în tranzit sau sunt cazați peste deal, în Maramureșul istoric, însă o situație clara a posibilităților de cazare va fi foarte utilă atunci când ne vom confrunta cu un val mai mare de refugiați.”

Se colectează:
🔵 generatoare de curent
🟡 pompe de apă
🔵 baterii reîncărcabile, lanterne
🟡 aparate radio
🔵 saci de dormit
🟡 pilote și perne, lenjerii de pat
🔵 materiale sanitare – medicamente uzuale, bandaje, tifon, vată, truse medicale
🟡 pampers, scutece de diferite dimensiuni
🔵 alimente neperisabile pentru depozitare pe termen lung (ambalate)

Primăria Baia Sprie contribuie cu: generatoare, materiale de igienă, lanterne, baterii.

În această etapă nu se colectează haine, iar produsele care se duc în punct trebuie să fie curate și în stare de funcționare.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!