Venind cu un rezultat mulțumitor de la Malul Dunării, un 1-1 obținut pe terenul formației A.F.C. Universitatea Galați, domnițele râului aveau încă din etapa a doua să primească vizita celei mai titrate formații a ultimului deceniu, Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj, campioana en-titre a României fiind echipa care a debutat în forță în actuala stagiune cu un 7-0 reușit acasă cu A.C.S. Târgu Mureș.
Eliminate prematur din competițiile europene inter-cluburi, elevele noului cuplu de antrenori Constantin Olariu – Mirela Pop Ganea aveau să se focuseze spre cele două obiective interne, campionat-cupă, calitatea individuală a jucătoarelor, forța grupului și apetitul pentru gol al celor din compartimentul ofensiv, fiind principalele atuuri ale campioanei României și pentru actuala stagiune.
Exceptând primele 12 minute de joc când pe teren s-a păstrat un echilibru valoric, mult mai experimentata formație clujeană (cu nu mai puțin de 25 de jucătoare convocate la loturile naționale) a fost cea care a controlat jocul, scorul după primul mitan fiind unul greu de digerat dar realist, 0-6.
Nici în actul secund clujencele nu renunță la luptă dublând aproape diferența de pe tabela de marcaj scor final, 0-11. Toate cele șase marcatoare ale campioanei României, sunt jucătoare de națională, Ioana Bălăceanu și Mihaela Ciolacu (ambele cu câte un hattrick), Carmen Marcu și Mara Bâtea (componente ale naționalei de senioare), plus cele tinere intrate după pauză Adina Borodi și Florentina Iancu (componente ale Naționalei României Under 19 ani).
Nici istoria confruntărilor directe nu ne avantajează în momentul de față în confruntările directe cu campioana României, prima dispută dintre cele două fiind consemnată cu mai bine de un deceniu în urmă, pe data de 6 noiembrie 2011 un 16-0, trecut în contul formației de pe Malul Someșului, la Baia Mare. De la acea dată A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare (fostă A.S.Independența) și A.S.Fotbal Club Universitatea Cluj (fostă Olimpia) s-au mai întâlnit de 15 ori, de fiecare dată clujencele impunându-se, de 8 ori la Cluj și de 7 ori la Baia Mare. Golaverajul consemnat în toate aceste 16 partide jucate este unul dezarmant, doar un singur gol reușit de mijlocașul de bandă Marinela Cotoș, în timp ce clujencele au punctat de 160 de ori.
Negativ este și palmaresul întâlnirilor directe din Cupa României, unde cele două formații s-au întâlnit de 5 ori, cu tot atâtea victorii trecute în contul deținătoarei trofeului, și un golaveraj de 43 de goluri marcate și doar 2 primite.
Etapa viitoare domnițele râului au de trecut un nou test dificil, confruntarea de pe Malurile Begăi, cu Politehnica Timișoara (una dintre contracandidatele din acest an la titlu), orchestrată de un antrenor de excepție în persoana fostului selecționer, Mirel Albon
A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare – A.S.F.C.Universitatea Cluj 0-11 (0-6)
Liga 1 Fotbal Feminin
Stadionul Viorel Mateianu Baia Mare
Duminică 11 septembrie 2022 ora 11.00
Arbitrii: Krisztina Szabo (Crișeni – Sălaj), Adrian Ioan Iancău (Derșida – Sălaj), Ștefan Bîrjac (Păușa – Sălaj)
Marcatoare: Carmen Marcu (13), Ioana Bălăceanu (22, 65, 75), Mihaela Ciolacu (23-11m, 31, 43), Mara Bâtea (44), Adina Borodi (51, 71), Florentina Iancu (90)
Cartonaș galben: Ioana Bălăceanu (67)
A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare: 1.Kriszta Haim (30.Patricia Drule 84) – 19.Andreea Costin, 6.Diana Butuza, 3.Gabriela Țițu, 26.Denisa Șut (14.Larisa Olar 79) – 5.Georgiana Marița (9.Andreea Indrecan 61), 10.Dariana Indrei-cpt, 2.Raluca Dragoș, (4.Paula Tarău 79), 28.Marinela Cotoș (11.Lorena Pop `84) – 22.Alexandra Buftea, 16.Elina Coceanovschi
Rezervă neutilizată: 20.Dariana Szalay
Antrenor: Robert Mezei
A.S.F.C.Universitatea Cluj: 1.Lucinda Kyleigh Hall (31.Ismailova Nazym 46) – 18.Janessa Staab, 15.Andreea Pînzariu, 21.Simona Sigheartău (6.Adina Giurgiu 46), 3.Cristina Botojel – 4.Ioana Bortan-cpt (7.Carolina Țabur 65), 24.Sayed Sherouk, 9.Mihaela Ciolacu (77.Florentina Iancu 65) – 90.Carmen Marcu (14.Adina Borodi `46), 99.Ioana Bălăceanu, 11.Mara Bâtea
Antrenori: Constantin Olariu, Mirela Pop Ganea