(LIVE)Dacă ești condamnat definitiv și fugi din țară, PLĂTEȘTI! Invitat la ALTERNATIVE, senator de Maramureș Cristian Niculescu Țâgârlaș - Ziarul de Maramures

(LIVE)Dacă ești condamnat definitiv și fugi din țară, PLĂTEȘTI! Invitat la ALTERNATIVE, senator de Maramureș Cristian Niculescu Țâgârlaș

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, Președintele Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunităţi şi Validări a fost prezent în redacția Ziarului de Maramureș, la emisiunea ALTERNATIVE moderată de jurnalista Anamaria Avram.

Dintre subiectele abordate amintim:

🔴Evenimentele din Republica Moldova
🟡Vizita în Transnistria
🟢Războiul din Ucraina
🔵Centre dezintoxicare
🟣Traficul de droguri
🟤Traficul de persoane
🟥Pornografia infantila
🟨Fugarul plateste
🟦59 de legi în vigoare lucrate de senatorul Cristian Niculescu Tagarlas
🟥Drepturile persoanelor cu dizabilitati
‼️Mesajul senatorului PNL pentru maramureseni

Cu privire la schimbarea datei alegerilor prezidențiale și parlamentare, demnitarul a venit cu câteva informații pertinente și în plus a precizat că domnia sa, ar fi comasat primul tur de la prezidențiale cu parlamentarele. Cristian Niculescu Țâgârlaș a și argumentat, de ce ar fi făcut această comasare.

Senator Cristian Niculescu Țâgârlaș, Președintele Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunităţi şi Validări: ”În mod normal alegerile prezidențiale trebuiau să fie la începutul lunii noiembrie, acesta era calendarul constituțional, iar la un moment dat s-a mutat în luna septembrie, în condițiile în care nu a existat o analiză suficient de corectă pentru că în luna septembrie începe anul școlar, în octombrie începe anul universitar, în august oamenii sunt în concediu (…). Nu se putea organiza o campanie corectă și nu se putea organiza o informare corectă pentru această campanie. Eu zic că varianta celor două tururi noiembrie respectiv decembrie (n.r.-alegerile prezidențiale) și cele parlamentare este o variantă corectă.

Sincer, eu le-aș fi suprapus, primul tur cu parlamentarele pentru că nu e complicat să ai trei buletine de vot, la locale am avut mult mai multe. Cum am precizat, ar fi fost și o temă de dezbatere comună, dacă s-ar fi comasat primul tur cu parlamentarele. Nu uitați că, președintele în funcție de rezultatele alegerilor parlamentare nominalizează primul ministru și dă posibilitatea formării Guvernului, în plus există legături constituționale între cele două structuri deliberativă și executivă pentru că președintele face parte din cea executivă și are roluri în formarea structurii executive și în consultarea partidelor care fac parte din arealul parlamentar, deci chiar exista o temă interesantă. În tuturl doi ar fi intrat primii clasați. Așa avem trei săptămâni, cu trei ture de alegeri, iar românii vor fi destul de obosiți. Va exista și o stare de lehamite la un moment dat pentru că în fiecare weekend vor trebui să voteze.”

Senatorul a explicat și cât de important este rezultatul primului tur la alegerile prezidențiale și cum se reflectă scorul asupra alegerilor parlamentare.

Senator Cristian Niculescu Țâgârlaș, Președintele Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunităţi şi Validări: ”E foarte interesant cine va intra în turul doi. Dacă va intra reprezentantul PSD și cel al PNL, parlamentarele vor fi foarte clare. Dacă nu va intra PSD sau PNL va exista o disproporționalitate de voturi la parlamentare și într-o săptămână se va simți efectul acestor alegeri ale primului tur. Oricine știe puțină politică își dă seama că (…) Și PSD și PNL au mașinării de partid foarte bine puse la punct, nu se compară cu restul formațiunilor politice (…).” (DETALIILE ÎNTERESANTE ÎN VIDEO, SUS!)

Dacă ești condamnat definitiv și fugi din țară, PLĂTEȘTI!

Despre demersul legislativ FUGARUL PLĂTEȘTE, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a explicat de ce a fost necesară o astfel de lege. Nu e normal ca din banii cetățenilor să se suporte cheltuielile de aducere în țară a infractorilor care au fugit înaintea sau după condamnarea definitivă, pentru executarea pedepsei.

Senator Cristian Niculescu Țâgârlaș, Președintele Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunităţi şi Validări: ”Fugarul plătește este un demers legislativ la care statul a înțeles un lucru, avem foarte multe persoane condamnate definitiv care pleacă în străinătate înaintea pronunțării sau chiar și după și trebuie recuperați. Pentru a-i recupera trebuie o sumedenie de resurse financiare și vă explic, de ce? De exemplu, dacă se contestă procesul de extrădare, tu trebuie să trimiți un reprezentat al Parchetului, un reprezentant al Ministerului Justiției care trebuie să se implice, apoi reprezentanții ANP etc. Principala contestație pe care aceste persoane o fac este că: în penitenciarele din România nu se respectă drepturile omului. Sunt niște hotărâri CEDO anterioare, dar care au fost remediate. Acum, plătim 20.000 sau 30.000 de euro pentru a aduce o persoană care a furat sau a condus fără permis sau care a bătut sau a ultragiat. Acești bani de fapt îi plătim noi, cetățenii. Mi se pare penibil ca noi, cetățenii, să plătim acești bani ca să-l aducem pe cetățeanul X infractor ca să-l băgăm în pușcărie la noi. Cheltuim cu el ca să-l băgăm în pușcărie, cheltuim cu el ca să-l ținem în pușcărie și cheltuim cu el ca să-l și aducem de unde a fugit, ca să-l ținem în pușcărie. Prin urmare am legiferat obligativitatea recuperării sumelor de bani care au determinat aducerea  în țară. E culpa lui că a fugit și nu a mea ca și stat. Și atunci aceste sume trebuie plătite de către persoana care a fugit. Legea a trecut și de Curtea de Control, Constituțională și da, au fost discuții pe acestă temă. Dar în cele din urmă lumea a înțelesc că nu e în regulă să cheltui așa mulți bani ca să aduci fugarii condamnați definitiv.” (ALTE DATALII INTERESANTE, IN VIDEO SUS)

Vă invităm să urmăriți emisiunea!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!