Borșa: Au fost refăcute plăcile de pe Monumentul Preluca Tătarilor. Plăcile au fost furate în urmă cu 10 ani

Inițial plăcile de bronz au fost furate în urmă cu 10 ani, de pe Monumentul Preluca Tătarilor. Primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș le-a refăcut.

Ca să nu mai reprezinte o tentație, edilul din Borșa a optat pentru confecționarea unor plăci din beton care se seamănă cu cele din bronz. Monumentul este un simbol care reprezintă trecutul istoric al localității.

Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa: ”Spre veșnică amintire a faptelor de vitejie săvârșite de borșeni, stă, de jumătate de secol, Monumentul Tătarilor. În urmă cu 10 ani, plăcile de bronz au fost furate, hoții fiind tentați de valoarea metalului. În luna august a anului curent, au fost montate alte plăci pe monument, de data aceasta din beton ca să nu mai reprezinte o “tentație”. Am marcat corespunzător și traseul care duce la edificiu, moment important din istoria noastră.”

”În acest loc, borșenii iubitori ai gliei străbune prin luptă eroică, în anul 1717 au zdrobit hoardele năvălitoare ale tătarilor”, scrie pe una din plăci.

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!