Reglementări legislative pentru protecția victimelor și practica judiciară referitoare la infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori - Ziarul de Maramures

Reglementări legislative pentru protecția victimelor și practica judiciară referitoare la infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a deschis ședințele Comisiei Juridice din Senatul României cu două proiecte legislative importante care vizează protecția victimelor și practica judiciară referitoare la infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori.

În calitate de președinte al Comisiei Juridice din Senatul României, demnitarul a solicitat ca până la final de mandat, senatorii să se mobilizeze pentru a putea fi finalizate proiectele legislative prioritare.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Am reluat ședințele Comisiei Juridice din Senat, iar, în calitate de președinte, le-am cerut colegilor ca până la finalul sesiunii parlamentare să finalizăm dezbaterile și să pregătim rapoartele necesare pentru proiectele legislative prioritare. Sunt acte normative importante, iar rigoarea noastră trebuie să fie exemplară, astfel încât să asigurăm adoptarea unor reglementări clare și eficiente, care să răspundă nevoilor societății și să respecte termenele asumate. Chiar la prima ședință a Comisiei Juridice din această sesiune parlamentară am avut o ordine de zi consistentă, iar intervențiile mele s-au concentrat asupra unor acte normative care, în opinia mea, necesitau clarificări suplimentare.”

Este vorba despre Legea nr. 419/2024 și completarea Legii nr. 211/2004-inclusiv partea care reglează tratamentul juridic aplicabil persoanelor care comit fapte antisociale de gravitate similară cu traficul de persoane și minori.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”La L419/2024 – propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea informării, sprijinirii și protecției victimelor infracțiunilor și L420/2024 – propunere legislativă pentru modificarea și completarea Codului Penal, s-au adoptat, cu unanimitate, rapoartele, cu amendamentele admise. Aceste proiecte au o foarte mare importanță. Primul vizează domeniul protecției victimelor, iar cel de-al doilea aduce o soluție cu privire la rezolvarea unor probleme de practică judiciară în legătură cu infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori și  totodată, reglează tratamentul juridic aplicabil persoanelor care comit fapte antisociale de gravitate similară. Am făcut amendamente la aceste proiecte împreună cu inițiatorii și cu doamna Alina Gorghiu, ministrul Justiției.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!