Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: Avocatul încadrat în grad de handicap grav va beneficia de reducerea cu 15 ani a vârstei standard de pensionare - Ziarul de Maramures

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: Avocatul încadrat în grad de handicap grav va beneficia de reducerea cu 15 ani a vârstei standard de pensionare

Amendamentul propus de senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș la Legea nr. 72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților a fost admis, în unanimitate.

Propunerea demnitarului maramureșean a fost susținută de Uniunea Națională a Barourilor din România și de Casa de Asigurări a Avocaților.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: ”Amendamentul propus de mine la Legea nr. 72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților a fost admis, în unanimitate, în cadrul ședinței comune de ieri a Comisiei pentru constituționalitate și a Comisiei juridice din Senat. Acest amendament prevede ca avocatul încadrat în grad de handicap grav să beneficieze de reducerea cu 15 ani a vârstei standard de pensionare prevăzute în lege, dacă și-a desfășurat activitatea profesională cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare în condițiile handicapului grav. Propunerea mea a fost susținută de Uniunea Națională a Barourilor din România și de Casa de Asigurări a Avocaților. Pe această cale, aș dori să le mulțumesc colegilor mei din comisii pentru decizia lor și pentru că au susținut un proiect atât de important pentru avocații din România.”

Se va modifica Legea 50/1991

Tot Cristian Niculescu Țâgârlaș a anunțat că se va modifica Legea 50/1991, care vizează autorizarea executării lucrărilor de construcții. Scopul modificării este acela de a ușura procedura de eliberare a autorizației de construcții.

Cristian Niculescu Țâgârlaș: Modificăm Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, astfel încât procedura de eliberare a unei autorizații de construire să fie una simplă, corectă și rapidă. Actuala lege ridică probleme de interpretare, din cauza termenilor învechiți și insuficient explicați și generează nemulțumiri investitorilor privați, fie ei persoane fizice sau juridice. Echipa de lucru a grupului liberal din Senat este deschisă la sugestii și îi invit pe arhitecți, urbaniști, constructori și toate persoanele interesate să vină cu propuneri de îmbunătățire și simplificare a acestei legi, pe adresa de e-mail: [email protected].”

Senatorul de Maramureș a participat și la o reuniune extrem de importantă organizată de Comisia Europeană.

Cristian Niculescu Țâgârlaș: În calitate de secretar al Comisiei pentru constituționalitate din Senat, am participat la reuniunea organizată de Comisia Europeană pe tema Raportului din 2020 privind statul de drept-o inițiativă a doamnei Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Valori și Transparență. Subiectul discuției de ieri, a fost capitolul consacrat României din Raportul privind statul de drept 2020, în perspectiva adoptării de către Comisia Europeană a celui de-al doilea raport pe această temă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!