(LIVE)Dr. Costache Chertif: ”Am văzut un copil de 6 ani stând pe un bolovan la poartă și plângea. Era seară” - Ziarul de Maramures

(LIVE)Dr. Costache Chertif: ”Am văzut un copil de 6 ani stând pe un bolovan la poartă și plângea. Era seară”

Dr. Costache Chertif, candidat la Senatul României din partea AUR Maramureș, a fost prezent la ALTERNATIVE. Discuțiile s-au conturat pe lipsa de reacție a autorităților în lupta pentru supraviețuire a locuitorilor din zonele afectate de inundații din județul Galați. Dr. Costache Chertif a fost în aceste zone și a sprijinit localnicii.

Mai mult, medicul a acordat asistență medicală și a cumpărat medicamente pentru persoanele care au avut probleme de sănătate. Relatarea candidatului AUR Maramureș și fotografii, descoperiți urmărind VIDEO-ul de mai sus!

Dr. Costache Chertif, candidat la Senatul României din partea AUR Maramureș: ”Într-o astfel de catastrofă trebuie să te duci la oamenii care nu spun nimic. (…)Am văzut un copil de 6 ani stând pe un bolovan la poartă, până la genunchi în mâl și cu coatele pe genunchi și plângea. Era seară și nu a vrut să se miște de acolo. (…)Sunt lucruri care m-au marcat! La un moment dat am fost revoltat…, în mine!”

Sănătatea națiunii și starea sistemului sanitar, neajunsuri și soluții, medicina primară, situația spitalelor, stomatologie, cazul Pantelimon și alte subiecte interesante le descoperiți urmărind emisiunea ALTERNATIVE.

Dr. Costache Chertif, candidat la Senatul României din partea AUR Maramureș: ”Sistemul nostru medical este subfinanțat, sistemul nostru nu are cadre medicale, nu prevede accesibilitate pentru toată lumea la serviciile lui. Sunt foarte multe lucruri care nu merg cum trebuie în sistem. (…)Ocupăm primul loc în Europa la decese, prin cauze care pot fi prevenite, care pot fi tratate. Prevenirea aparține politicilor de sănătate și tratamentului sistemului sanitar. Amândouă sunt la pământ. Și de asta ocupăm primul loc în Europa la aceste decese. Și asta derivă și din subfinanțarea sistemului de sănătate. Din 20217 și până în 2024 banii alocați sistemului de sănătate s-au dublat. (…) Nu poți face la infinit execuție bugetară, crești cu 10-15% în fiecare an. Nu e în regulă! Trebuie (…)” Detalii în video!

Dr. Costache Chertif, candidat la Senatul României din partea AUR Maramureș: ”Nu stiu daca stie cineva că, dacă se duce la stomatolog nu trebuie să plătească. Aici ar trebui făcut program național (…) . Unde sunt medicii stomatologi de la țară? Unde sunt medicii stomatologi din școli? (…)”

Dr. Costache Chertif, candidat la Senatul României din partea AUR Maramureș: ”Au stiut să te și oblige, să te și constrângă și să te și plătească, să nu poți comenta nimic. Acum, nu! Termină facultatea, face patru-cinci rezidențiate ca să nu lucreze și se pensionează fără să aibă specializarea făcută. Când am auzit că se practică lucrul acesta m-am speriat! (…)Trăiește pe banii de rezidențiat și stă acasă cu familia.” Detalii interesante in emisiune!

Dr. Costache Chertif, candidat la Senatul României din partea AUR Maramureș: ”Eu nu cred că s-a născut medic pe pământul acesta care vrea să omoare oameni. Doctorițele de la Pantelimon au fost acuzate de crimă…” Declarația, în video, sus!

***Dr. Costache Chertif este șeful secției de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul Spitalului Județean din Baia Mare, este Doctor în Științe Medicale, membru activ ISAPS, ISPRES, SRMR, ACPR, SRCM, vicepresedinte SRCC (2006-2010), reprezentant HTC (Hand Trauma Committee), membru activ ECAMS.

Medicul Costache Chertif candidează pentru Senatul României din partea AUR Maramureș la alegerile parlamentare din luna decembrie 2024. Vă invităm să-l cunoașteți pe dr. Costache Chertif, urmărind VIDEO-ul de mai sus!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!