Amplă acțiune de căutare în Munții Maramureșului. Polițiștii de frontieră dispăruți au fost găsiți după mai bine de 8 ore

În cursul nopții, care tocmai s-a încheiat, a avut loc o amplă acțiune de căutare în Munții Maramureșului. Doi polițiști de la Poliția de Frontieră Vișeu nu au ajuns ieri la punctul de întâlnire pentru a face schimbul cu colegii lor.

24 de salvatori montani și alte câteva zeci de forte de ordine au pornit în căutarea celor doi polițiști rătăciți.

Dan Benga, șef Salvamont Maramureș: ”După aproximativ 8 ore, timp în care echipele de salvare ale Salvamont Maramureș precum și echipele structurilor IPJ Maramures, ISU Maramures, Poliția de Frontiera, Jandarmeria Maramures, cu efective totale de peste 100 persoane, s-au deplasat pe Valea Tibăului, jud Suceava unde au început căutările în zona de patrulare a celor dispăruți. La scurt timp colegii celor doi polițiști rătăciți, au reusit sa îi găsească teferi, fără probleme medicale, într-un refugiu aproape de granița cu Ucraina. Aceștia au fost transportați pentru investigatii medicale la unitate.”

Cei doi polițiști de frontier s-au rătăcit datorită ceții dense.

Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: În jurul orei 06.00, cei doi polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus au fost găsiti de către o patrula a poliției de frontieră, la un adapost, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe raza localitatii Borșa. Din cauza ceții dense, colegii nostri s-au ratacit și găsind adăpostul au ramas acolo. Pentru găsirea celor doi polițiști de frontieră au fost suplimentate forțele și mijloacele de supraveghere în zona respectivă, cu celelalte echipaje aflate în dispozitiv. S-a procedat la cercetarea zonei pe direcția de deplasare și s-a dispus prezenta la fata locului a unei autospeciale cu termoviziune. S-a luat legatura cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale în vederea localizării acestora.”

Foto-SALVAMONT MARAMURES

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!