Jandarmul Cosmin Barabaș are 100 de donări de sânge. Acesta a primit o distincție semnată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Astăzi, 17 martie, la sediul Jandarmeriei Maramureș a avut loc activitatea de apreciere a jandarmilor maramureșeni pentru mobilizarea acestora de-a lungul anilor, la campaniile de donare de sânge.

Părintele Ciprian Ioniță și doamna Daniela Veber, au acordat diplome, jandarmului maramureșean Cosmin Barabaș care a donat sânge de peste 100 de ori.

Acesta a început să doneze sânge din anul 1999, mai exact 45 de litri, de atunci și până azi. Plutonierul adjutant șef donează de aproximativ patru ori pe an.

”Pentru colegul nostru, prezența la Centrul de Transfuzii nu reprezintă ceva ieșit din comun. El a depășit pragul de 100 donari de sânge și nu are de gând să se oprească aici, conștient fiind de importanta acestui gest benevol. Cosmin nu reprezintă un exemplu singular de implicare voluntară, la fel ca el sunt mulți alți colegi care se pot mândri cu carnet de donator”, a precizat Radu Vasile, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Jandarmii maramureșeni și-au propus să doneze cât mai mult sânge pentru completarea rezervelor naționale, înțelegând că acest suport este vital tratamentului persoanelor grav bolnave, pentru care fiecare picătură de sânge este egală cu viața.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți: doamna Crina Chilat- subprefectul județului Maramureș, domnul doctor Pop Bogdan din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, doamna Daniela Veber- director al Centrului de Transfuzii Sanguine Maramureș, părintele Ciprian Ioniță- consilier patriarhal în cadrul Patriarhiei Române și părintele Pop Andrei-consilier episcopal în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!