Relații Externe: CCI Maramureș-CCI Republica Moldova

S-a semnat acordul de parteneriat pentru a III-a ediție a expoziției ”Republica Moldova prezintă”

S-a semnat acordul de parteneriat pentru organizarea în municipiul Baia Mare, la finalul lunii septembrie, a celei de-a III-a ediții a expoziției ”Republica Moldova prezintă” în cadrul evenimentului ”Rivulus Dominarum” – expoziție de bunuri de larg consum a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (C.C.I. MM).

La invitația Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, o delegație a C.C.I. Maramureș a participat în Republica Moldova, la o serie de evenimente economice organizate cu prilejul celei de-a XX-a ediții a expoziției naționale ”FABRICAT ÎN MOLDOVA”.

Cu acest prilej, cei doi președinți ai organizațiilor camerale – Florentin-Nicolae Tuș și Sergiu Harea, au semnat Acordul cadru de parteneriat care are ca scop realizarea celei de a III-a ediții a Salonului “Republica Moldova Prezintă”, în cadrul expoziției “Rivulus Dominarum”. În discursul său, Florentin-Nicolae Tuș și-a exprimat convingerea că și ediția din acest an a expoziției ”Republica Moldova prezintă” va reuni un număr semnificativ de agenți economici de peste Prut.

De precizat ar fi faptul că, peste 120 de antreprenori din Republica Moldova și România au participat la Forumul de afaceri Republica Moldova-România, organizat în cadrul celei de-a XX-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2023. La această acțiune a fost prezentă și o delegație de la Consiliul Județean Maramureș, condusă de vicepreședintele Radu Trufan. De asemenea, în cadrul acestei delegații vor fi consolidate și relațiile parteneriale cu omologii de la Filiala Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Și învățământul dual a fost promovat în cadrul programului Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. A fost semnat proiectul de Parteneriat Educațional „Perspective noi în învățământul tehnologic. Învățământul Preuniversitar Dual” între Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

În cadrul întâlnirilor prevăzute în program, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș a mai purtat discuții și cu Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!