Mulțumesc băimărenilor pentru plimbare. Contest în continuare măsurile abuzive, dar susțin ceea ce prevede Constituția României

Aș vrea să încep astăzi prin a le mulțumi tuturor celor care au fost alături de mine la plimbarea pe care am făcut-o joi, 30 septembrie 2021, în municipiul Baia Mare, dar și acelora care au fost alături de mine din alte județe din țară, prin intermediul Live-ului transmis pe pagina de Facebook a ziarului. Apoi, aș vrea să le mulțumesc autorităților, respectiv Jandarmeriei Maramureș, Poliției Locale Baia Mare și Serviciului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare care au fost în stradă pentru ca noi, toți să fim în siguranță.

Weekendul acesta am fost la Borșa, la masa rotundă organizată de Nord TV, unde s-a discutat despre cenzurarea presei, despre posibilitatea înființării Asociației de Presă Maramureșeană și multe alte lucruri importante legate de breasla noastră. Am fost plăcut surprinsă să văd că băimărenii mei, chiar dacă am lipsit, nu s-au lăsat și au continuat să se plimbe inclusiv sâmbătă pentru această cauză nobilă, care militează pentru respectarea Constituției României, dar care ne îndeamnă în același timp, la unitate.

Hotărârea CNSU nr. 76 din 30 septembrie, care a eliminat posibilitatea testării, dar care a menținut în vigoare măsurile abuzive împotriva persoanelor nevaccinate sunt considerate, de fostul judecător CCR, Petre Lăzăroiu ca fiind lipsite de bun simț: ”Eu nu am contestat existența virusului. Eu nu sunt împotriva vaccinului, dar câtă vreme toate aceste măsuri au fost luate haotic… S-a pornit cu stângul… În loc să se responsabilizeze cetățenii, guvernanții îi tratează ca pe niște dușmani și nu ca pe niște parteneri. Tot timpul au luat măsuri împotriva bunului simț”, a declarat fostul magistrat, sâmbătă seara, la postul de televiziune Antena3.

Spunem că sunt abuzive deoarece, la ora actuală, nu se poate demonstra științific că o persoană nevaccinată și testată este mai periculoasă decât o persoană vaccinată și testată, spre exemplu. Ambele categorii se pot infecta și pot răspândi la fel de bine virusul SARS-CoV-2. Conform campaniei publicitare de vaccinare, derulată de presa centrală, avantajul celui vaccinat ar fi faptul că acesta ar face forme mai ușoare în cazul în care ar contracta acest virus. Dar iată că și acest mit, să-i spunem așa, pentru că vorbim de un vaccin experimental, a fost detronat de bolnavii vaccinați care au făcut forme moderate și au ajuns în spitale, dar și de cei care au ajuns pe secțiile ATI. Și atunci? E simplu, v-am mai spus, e ca o ruletă rusească. Suntem diferiți anatomic, vorbind, și nu ne putem raporta la cel de lângă noi, chiar dacă vorbim de mama care ne-a dat viață. Fiecare reacționează în felul lui după ce s-a vaccinat. Nu putem avea așteptări mari fiind vorba de un vaccin experimental, poate peste câțiva ani, cu toată tehnologia de care dispun astăzi marile companii și institute de cercetare. Și atunci? reiterez întrebarea…Imunizarea prin vaccinare ce durată are? Tot specialiștii sunt cei care au venit în fața opiniei publice și au afirmat că imunizarea pe cale naturală este de șapte ori mai bună, aici ne referim la anticorpi, decât imunizarea prin vaccinare.

Ieri dimineață am stat de vorbă cu colegul meu, jurnalistul Cătălin Vischi, care a făcut o analiză a deceselor în rândul persoanelor vaccinate, la nivelul județului, și a constatat că există o mortalitate crescută în rândul persoanelor de vârsta a treia. Se întreba, de ce? când toate guvernele lumii recomandă mai ales vârstnicilor și celor cu comorbidități să se vaccineze…

Vin din nou și întreb: Și atunci? Dacă vă amintiți, anul trecut spre exemplu, spitalele au fost pline până la refuz inclusiv cu cei care aveau o simptomatologie ușoară. Acum, nu mai mergi la spital și te tratezi acasă, așa cum am făcut și eu, sub monitorizarea medicului de familie. Sunt mulți care au fost și încă sunt și vor mai fi în izolare la domiciliile lor. Și atunci de ce aceste măsuri abuzive? E musai să se facă acest vaccin ca să scadă stocul din depozite și astfel să se poată justifica cumpărarea celor 120 de milioane de doze? Dar valabilitate mai au? Ia cereți să vi se arate termenul de valabilitate când mergeți la Centrul de Vaccinare…Așa cum vă uitați când expiră laptele, așa să verificați și când expiră vaccinul…Suntem luați de proști? Aici s-a ajuns?

De ce autoritățile consideră că aceste hotărâri date de Guvernul Cîțu sunt mai presus decât ceea ce prevede Constituția României și legile care guvernează această țară? Aici merge ca uns proverbul: ”Apa trece, pietrele rămân”. Și amintesc acest proverb pe principiul imaginii create în jurul anumitor instituții de stat care în trecut au agresat protestatarii și au rămas cu această imagine pătată pentru acele guverne, care acum nu mai sunt. S-a meritat?

Acum au de pătimit toți, începând cu judecători, procurori, jandarmi, polițiști, funcționari publici, ingineri, dascăli, electricieni, mecanici, dulgheri etc., respectiv toți cei care nu sunt vaccinați și care și-au pierdut dreptul de a intra într-un restaurant, cinematograf, într-o sală de teatru etc. A dispărut dreptul de a opta, de a decide asupra noastră, de a hotărâ vis-a-vis de sănătatea nostră. Ce urmează? Pierderea locurilor de muncă și…apogeul…vaccinarea obligatorie în școli, ceea ce, probabil, va duce la ”Apocalipsă”…

La această oră (n.r.-08.38), fiul meu, elev în clasa a XII-a, care a ales să nu se vaccineze, mai cu seamă că a trecut anul acesta prin boală și are anticorpi, este testat ca să poată reveni la cursurile fizice, iar colegii lui vaccinați nu sunt testați în contextul în care și ei se pot infecta și răspândi acest virus SARS-CoV-2…

Nu contest existența virusului însă contest DISCRIMINAREA care se face prin intermediul măsurilor abuzive! Nu contest vaccinarea, dar aceasta trebuie să fie făcută opțional, fără constrângeri.

Chiar și cu eliminarea testării, ca variantă, opțiunea încă e a voastră. Până când…? Ziceți, voi!

Ana AVRAM

PS Mulțumesc colegului meu de presă Radu Țolaș, lui Mihăiță Sână, dlui Liviu Pop, dlui Darius Pop, domnilor Cornel Varga și Bogdănel Gavra, doamnelor Claudia Kohan și Sanda Savolszky, care s-au alăturat băimărenilor, ca simpli cetățeni, la plimbarea de joi, 30 septembrie 2021. Totodată doresc să le mulțumesc șefilor de sindicate pentru îndrumare și susținere. Este vorba despre Florin Hossu-Cartel Alfa Maramureș, Nicolae Mureșan-Sindicatul din Administrația Maramureș și Mircea Ciocan-SANITAS Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!