Redactorul șef Ana Avram dezbracă haina de jurnalist! Plimbare democratică pe străzile municipiului Baia Mare pentru un viitor liber și neîngrădit

În urma unui comunicat de presă transmis ieri, 27 septembrie, de Ministerul Sănătății, precum și în urma unei declarații date de președintele Curții de Apel Cluj, judecător Dana Gîrbovan, publicată de colegii de la R3media.ro și foaiatransilvana.ro, redacția ziaruldemaramures.ro își manifestă indignarea vis-à-vis de proiectele de lege care urmează să intre spre aprobare în Parlament și care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești prevăzute în Constituția României, precum și în legislația internațională.

În acest sens, miercuri, 29 septembrie, de la ora 10.00, Ziarul de Maramureș va transmite un LIVE pe pagina de Facebook în care se va dezbate aceste probleme stringente pentru noi, toți. Live-ul va fi transmis concomitent cu protestul autorizat din fața Prefecturii Maramureș, care este organizat de CARTEL Alfa Maramureș și la care sunt invitați să participe și pensionarii care se consideră neîndreptățiți cu privire la veniturile pe care le au raportat la inflație.

Invitați speciali vor fi Mihăiță Sână, un cunoscut militant pentru drepturile și libertățile cetățenești și jurnalistul Radu Țolaș.

Totodată anunțăm în mod public faptul că redactorul șef al Ziarului de Maramureș va fi prezent joi, 30 septembrie, la ora 18.00 în Piața Revoluției din Baia Mare de unde va porni într-o plimbare pe străzile municipiului Baia Mare, cu respectarea măsurilor de protecție, exprimându-și în acest mod indignarea vis-à-vis de proiectele de lege elaborate atât pentru angajații Ministerului Sănătății cât și pentru cei din MAI, precum și pentru profesiile care vor urma, cărora se intenționează să se introducă obligativitatea certificatului verde, măsurile de constrângere stabilite ducând într-un final, subliminal, la vaccinarea acestora.

Ne raliem obiectiv declarației date de președintele Curții de Apel Cluj, judecător Dana Gîrbovan, care a declarat că: ”Având în vedere că este o chestiune care are efecte directe asupra sănătății și vieții fiecărui cetățean, este o decizie personală, nu a statului. Din punct de vedere al statului, justifică această implicare prin necesitatea de a proteja celelalte persoane, pentru că niciun drept fundamental nu este absolut dacă aduce atingere altor persoane. În momentul în care s-a dovedit că persoanele vaccinate pot să transmită virusul, deja această teorie nu mai este valabilă. Ne întoarcem la principiul dreptului de a alege liberi și complet informat despre acest aspect”.

Tot judecătorul a punctat faptul că, cetățenii trebuie să lupte pentru drepturile lor deoarece în momentul în care statul le ia aceste drepturi foarte greu le va da înapoi: ”Se acceptă cu ușurință aceste restrângeri, care prin definiție ar trebui să fie temporare, dar istoria ne învață că nu sunt: odată ce ai pierdut un drept, o libertate, statul nu dă înapoi de bună voie. Pentru că se perpetuează atât de mult în timp, încât pare o normalitate. De-aia e normal să punem sub semnul întrebării orice ni se pare injustiție, orice pare o atingere nejustificată a libertății individuale”.

Referitor la constrângerea populației prin diferite măsuri, președintele Curții de Apel Cluj a precizat: ” Nu este normal doar să anunți populația și să transmiți acest sentiment de frică și constrângere. Nu acesta este rolul statului: să oblige oamenii, prin frică, să facă ceva. Acest lucru nu este specific democrațiilor, ci dictaturii. Pandemia trece, dar datele colectate rămân. Dacă rămân, în garanția cui? Ce garanție avem că datele nu vor fi folosite de stat pentru controlul cetățeanului?

Împărțirea populației în două categorii, vaccinați și nevaccinați, considerăm că este un afront la ceea ce înseamnă egalitatea în drepturi, egalitatea de șanse. Pe această cale solicităm parlamentarilor maramureșeni, care trebuie să ne reprezinte, să se gândească bine dacă vor ca țara noastră să fie împărțită în două și dacă e normal ca prin legile care urmează să fie date să fie încălcate drepturile și libertățile cetățenești. Să nu uitați că, până la urmă, ”Suveranitatea naţională aparţine poporului român”, așa cum scrie în Constituția României.

Despre toate acestea vom discuta miercuri, de la ora 10.00, în cadrul Live-ului menționat mai sus.

Ne întoarcem la o viață în alb și negru? Vom stinge singuri lumina în locuințele noastre, ca în vremea comunismului?

Rămâneți alături de Ziarul de Maramureș pentru a cunoaște pulsul realității!

Aici puteți citi – Declarația președintelui Curții de Apel Cluj, judecător Dana Gîrbovan

dar și COMUNICATUL DE PRESA

CNS Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie care încalcă prevederile Codului Muncii

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!