Prefectul Vlad Duruș, înștiințat oficial despre situația consilierului Mircea Cirț. Audit pentru contractul încheiat cu Minaur

Prefectul de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș a fost înștiințat de secretarul general al Primăriei Municipiului Baia Mare cu privire la situația consilierului local Mircea Cirț așa cum prevede legislația în vigoare.

Astfel, prefectul a primit înștiințarea oficială cu privire la contractele comerciale derulate de alesul local cu CS Minaur Baia Mare și SC URBIS SA.

În atenția prefectului de Maramureș-Legea 161/2003 Art. 92, cu precizarea că nu punem sub semnul întrebării corectitudinea și profesionalismul de care a dat dovadă, în tot acest timp, secretarul general al Primăriei Municipiului Baia Mare.

(1) Încălcarea dispozițiilor art. 90 atrage încetarea de drept a mandatului de ales local la data încheierii contractelor.
(2) Consilierii locali și consilierii județeni care au contracte încheiate cu încălcarea art. 90 au obligația ca, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, să renunțe la contractele încheiate. Orice persoană poate sesiza secretarul unității administrativ-teritoriale.
(3) Încălcarea obligației prevăzute la alin. (2) atrage încetarea de drept a mandatului de ales local.
(4) Constatarea încetării mandatului de consilier local sau consilier județean se face prin ordin al prefectului, la propunerea secretarului unității administrativ-teritoriale.
(5) Ordinul emis de prefect potrivit alin. (4) poate fi atacat la instanța de contencios administrativ competentă.
(6) Prevederile alin. (1) și (3) nu se aplică dacă, până la emiterea ordinului de către prefect, se face dovada că încălcarea dispozițiilor art. 90 a încetat.

ACT ADIȚIONAL

Ca și o noutate, directorul Clubului Minaur a declarat pentru Ziarul de Maramureș faptul că a primit un act aditional la contractul încheiat cu societatea consilierului Mircea Cirț în care ”părțile decid să declare nulitatea convențională a Contractului de Închiriere Auto, cu efect imediat și retroactiv”. Pe lângă acest document, vă reamintim faptul că la clubul băimărean a ajuns și o adresă însoțită de o notificare în care, la paragraful șase, se stipulează că: ”Având în vedere că organele de conducere ale societății …, dacă ar fi fost înștiințate de către d-na…”.

În prima situație facem precizarea că, contractul a produs efecte, așa cum am arătat prin VIDEO-ul publicat duminică 9 mai 2021, pe site-ul Ziarul de Maramureș, în care apare mașina închiriată în parcarea de la Sala ”Lascăr Pană”, filmarea fiind făcută sâmbătă seara. În plus banii care se doreau a fi restituiți nu au fost acceptați de CS Minaur deoarece autovehiculul a fost folosit.

În ceea ce privește cea de-a doua situație, spunem că nu este moral să dai vina pe o terță persoană pentru ceea ce trebuia să cunoști, ca și consilier local, încă de la depunerea jurământului, mai exact din 29 octombrie 2020.

Raluca Mureșan, director CS Minaur: ”Am primit un Act Adițional la Contractul de Închiriere Auto în care se precizează că părțile decid să declare nulitatea convențională a contractului respectiv, cu efect imediat și retroactiv, pe care nu-l vom semna. S-au produs efectele care curg din acest contract. Am folosit mașina. Noi am fost de bună-credință și la scurt timp de la folosire, adică duminică, am restituit-o. Am lăsat-o portarului.”

AUDIT

Surse apropiate au relatat pentru ziarul nostru faptul că a avut loc un AUDIT prin care s-a verificat legalitatea contractului încheiat între CS Minaur și societatea consilierului Mircea Cirț.

În acest context, s-a stabilit că, efectele rezultate din înțelegerea părților au fost produse și că nu a existat nicio încălcare a clauzelor de către reprezentanții CS Minaur Baia Mare, contractul respectând întocmai cadrul legal. Mai mult, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că societatea alesului local nu a dorit un parteneriat cu Minaur, ci a dorit un profit și publicitate pentru a crește vânzările. Aceleași surse au relatat că celelalte autoturisme necesare au fost date clubului cu titlu gratuit.

Referitor la factură, aceasta are toate datele de identificare cerute de legislația în vigoare, mai exact îndeplinește întocmai prevederile Art. 319 din Codul Fiscal. Adică … Clubul Sportiv Minaur Baia Mare, EXISTĂ, iar acest fapt îl știm … aproximativ toți …

Vom reveni cu detalii, parte din prezenta anchetă jurnalistică inițiată Ziarul de Maramureș.

Foto Mircea Cirț-Mircea Cirț Facebook

  • Prefectul merge duminica la sala de rugaciune de la atp tech center…. retoric intreb, credeti ca va fi luata vre-o masura?

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!