Produsele tradiționale, promovate în cadrul Târgului „Bun de Maramureș” de Sfinții Constantin și Elena

În weekend-ul care tocmai a trecut, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, în curtea Palatului Administrativ din Baia Mare s-a desfășurat a X-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș”.

Producători locali și meșteri populari au expus cele mai bune produse naturale și cele mai frumoase obiecte vestimentare sau de decor realizate de ei, cu multă dragoste și răbdare, iar atât maramureșenii, cât și turiștii care au vizitat standurile pline cu produse tradiționale, au rămas impresionați de frumoasele momente artistice oferite de elevii claselor de canto și instrumente de la Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, precum și de ansamblurile folclorice din județ, ”Vasile Lucaciu” din Șișești și ”Măgura” din Cernești.

Această ediție a Târgului a venit și cu un element inedit, și anume Tombola ”Bun de Maramureș”, care a avut trei premii constând în produse oferite de meșterii populari și producătorii tradiționali participanți la târg. Urna, reprezentată de o oală de lut tradițională, s-a umplut repede cu bilete din partea participanților care au achiziționat produse de la târg și au fost dornici să câștige coșurile cu produse tradiționale. Mesaroș Mara, Simionca Cătălin și Șofrac Maria sunt cei trei câștigători ai tombolei din cadrul acestei ediții, care a fost un real succes și va fi repetată cu siguranță la următoarele ediții ale târgului.

A X-a ediție a Târgului „Bun de Maramureș” a fost organizată de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!