109,9 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare. S-a semnat contractul pentru execuție - Ziarul de Maramures

109,9 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare. S-a semnat contractul pentru execuție

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru proiectul “Reabilitare Palat Administrativ”.

Durata de execuție a proiectului, cu o valoare totală de 109,9 milioane lei, este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Reabilitarea se va realiza la nivelul întregii clădiri, având o suprafață utilă de 11.919,19 mp.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Clădirea Palatului Administrativ are nevoie de o reabilitare totală atât a birourilor, a sălilor de ședință care vor putea fi folosite și pentru diferite evenimente culturale, a turnului care va fi deschis publicului pentru vizitare, dar și de reamenajarea spațiilor exterioare unde va fi amenajat și un loc de promenadă pentru cetățeni”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene. În luna mai a acestui an, Guvernul a adoptat Hotărârea privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al Judeţului Maramureş a clădirii din Baia Mare, strada Gheorghe Șincai 46, în care își desfășoară activitatea peste 13 instituții publice din județ. Astfel a fost soluționată situația juridică a Palatului Administrativ din Baia Mare și pot fi accesate fonduri europene, bani necesari pentru modernizarea și reabilitarea acestei clădiri.

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!