88 de înștiințări lăsate în parbrizele autoturismelor de polițiștii locali băimăreni

Înștiințările au fost lăsate în parbrizele mașinilor a căror prorpietari nu și-au plătit tichetele pentru staționarea în parcările publice cu plată. Cele 88 de înștiințări se ridică la suma totală de 8.000 de lei și au fost emise în ultimele zile.

Pe lângă aceste înștiințări, polițiștii locali de la Biroul Circulație au emis și un număr de 28 de procese verbale de constatare a contravenției în sumă de 2.800 de lei. Mai mult, patru șoferi au fost invitați la sediul Direcției Poliția Locală Baia Mare după ce au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Pentru doi dintre șoferi, polițiștii locali au întocmit procese verbale de constare a contravenției în cuantum de 2.800 de lei. Celorlalte două persoane, pentru că nu au dat curs invitației, li se va aplica o amendă conform reglementările în vigoare.

Vă reamintim faptul că polițiștii locali desfășoară verificări în toate parcările publice cu plată aflate pe raza municipiului Baia Mare.

De precizat ar fi faptul că, potrivit art. 3 din H.C.L. 155/2018, lipsa tichetului, abonamentului sau a unui mesaj telefonic valabil pentru parcarea respectivă, depășirea timpului conferit de tichet sau mesaj, neafișarea la loc vizibil a tichetului care îi oferă dreptul la parcare, nerespectarea marcajului rutier de parcare, blocarea accesului în parcare și ocuparea locurilor rezervate constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 100 de lei și 200 de lei.

Potrivit art. 4, lit. g) din H.C.L. 155/2018, parcarea autovehiculelor/vehiculelor pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap, constituie contraveție și se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2.000 de lei.

Pe această cale, Directia Poliția Locală Baia Mare aduce la cunoștința cetățenilor din Baia Mare, care dețin autovehicule în proprietate și utilizează parcarile publice cu plată, să-și achizitioneze, după caz, abonamente, tichete de parcare sau să apeleze la plata prin SMS atunci când utilizează aceste parcări pentru a ocoli situațiile neplăcute.

Acțiunile Direcției Poliția Locală sunt dispuse de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Foto-Primăria Municipiului Baia Mare

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!