Consiliul Județean Maramureș și Asociația Mineritului Maramureș, proiect unic “Parcul Minelor-Dealul Minei”

Județul Maramureș este recunoscut și pentru tradiția și istoria pe care o are în domeniul mineritului. Astfel, pentru a valorifica patrimoniul istoric rezultat din activitățile miniere desfășurate de-a lungul timpului în zona Lacul Albastru, Dealul Minei din Baia Sprie, aleșii județeni au votat la ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, acordul de cooperare prin care Consiliul Județean se alătură Asociației Mineritului Maramureșean pentru a realiza proiectul “Parcul Minelor-Dealul Minei”.

Proiectul prevede promovarea, valorificarea și conservarea patrimoniului generat de activitățile miniere din zona Lacul Albastru, Dealul Minei, prin crearea unor circuite tematice cu caracter geo-minier pe Dealul Minei. În acest sens, vor fi organizate acţiuni de amenajare şi marcare a traseului şi a unor galerii de mină, amplasarea în teren a unor panouri informative şi indicatoare, construcţia de balustrade şi podeţe, redactarea şi tipărirea materialelor de promovare, muncă de documentare, acţiuni de întreţinere, mentenanţă şi reparaţii.

Proiectul se va implementa pe o perioadă de trei ani.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean și Primăria Baia Sprie.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: “Lacul Albastru din Baia Sprie este unicat în Europa prin prisma felului în care s-a format și, mai ales, datorită proprietății de a-și schimba culoarea apei în funcție de anotimp, iar odată realizat acest parc tematic în zona Lacului va aduce plus valoare turismului local și național. De asemenea, sâmbătă, 28 mai, este celebrată Ziua Lacului Albastru 2022 prin organizarea unor activități în aer liber, potrivite pentru toate tipurile de vârstă, activități prin care este promovat acest loc unic, plin de frumusețe.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!