Păsări și iepuri vii expuși spre comercializare în Piața Izvoarelor. Polițiștii locali au oprit vânzarea

Păsările și iepuri vii au fost expuși pentru vânzare în Piața Izvoarele din Baia Mare. Polițiștii locali au cerut comercianților ambulanți să-și suspende activitatea. Inspectorii din cadrul Compartimentului Control Comercial au organizat şi desfăşurat activităţi zilnice de prevenire şi control la agenţi economici care desfăşoară activităţi de comerţ, prestări servicii şi activităţi de producţie pe raza municipiului Baia Mare, precum şi acţiuni ce au vizat pieţele agroalimentare din municipiul Baia Mare.

Pe parcursul a cinci zile, polițiștii locali au verificat 93 de agenți economici, 80 de persoane fizice/producători agricoli individuali și zece comercianți ambulanți. Au fost aplicate zece avertismente verbale și 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei.

Activităţile au fost derulate în principal, la agenţii economici din Cartierul Vasile Alecsandri (str. Grănicerilor, str. Păşunii, str. Păltinişului), precum şi în zonele aferente, respectiv pe str. Mihai Eminescu, str. Izvoarelor, str. Cloşca. Totodată au fost derulate acțiuni de verificare și la comercianţii şi producătorii agricoli individuali din pieţele agroalimentare din municipiul Baia Mare.

În Piaţa Izvoarelor din Baia Mare au fost identificaţi comercianţi ambulanţi, care au expus spre vânzare păsări vii şi iepuri, la intrarea în incinta pieţei dinspre str. Vasile Alecsandri. Cei în cauză au fost avertizaţi verbal. S-a dispus suspendarea activităţii de comerţ deoarece păsările și animalele vii pot fi scoase la vânzare doar în spațiile și târgurile special amenajate acestui tip de activitate. De asemenea, cu sprijinul poliţiştilor locali din cadrul Biroului Ordine Publică au fost monitorizaţi zilnic, comercianţii care expun spre vânzare „vechituri”, la intrarea în Piaţa Izvoarelor dinspre str. Mihai Eminescu, aceştia fiind avertizaţi cu privire la respectarea perimetrului destinat desfăşurării unor astfel de activităţi.

În zona adiacentă Pieţei Albina au fost identificaţi comercianţi ambulanţi, care au expus spre vânzare legume şi produse lactate în portbagajul masinii sau pe aleea de acces în piaţă. Aceştia au fost avertizaţi verbal, fiind suspendat comerţul şi au fost direcţionaţi către halele agroalimentare dotate cu vitrine frigorifice, respectiv către pieţele agroalimentare.

Acţiunile desfăşurate de polițiștii locali-Control Comercial au avut ca obiectiv principal, verificări cu privire la deţinerea de către agenţii economici a acordurilor/autorizaţiilor de funcţionare, verificarea legalităţii activităţilor de comercializare a produselor de către operatorii economici, persoane fizice si juridice autorizate si producători agricoli individuali, verificarea existenţei la locul de desfăşurare a activităţii comerciale a autorizatiilor, avizelor şi a altor documente stabilite prin legi sau acte administrative ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale. De asemenea, au fost organizate şi desfăşurate activităţi de prevenire şi combatere a comerţului stradal.

***De precizat ar mai fi faptul că și poliţiştii locali din cadrul Biroului Disciplina în Construcţii au efectuat 27 de controale, cu această ocazie fiind întocmite 14 note de constatare, 11 somaţii și șase procese verbale. Sancțiunile aplicate sunt în cuantum de 6.000 de lei.

Acțiunile Direcției Poliția Locală sunt dispuse de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Foto-Arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!