Italianul Andrea Dovizioso a anunţat că nu va concura în MotoGP anul viitor

Pilotul italian Andrea Dovizioso (Yamaha) va părăsi MotoGP la finele acestui sezon şi nu va reveni nici sezonul viitor atât timp cât nu se va simţi competitiv, transmit Reuters și Agerpres.

Dovizioso, care este triplu vicecampion mondial MotoGP cu Ducati, a reuşit doar zece puncte în acest sezon al Campionatului Mondial de motociclism viteză, nu a prins Top 10 la nicio cursă şi ocupă un loc modest, 22, în clasamentul piloţilor.

Italianul de 36 ani a părăsit Ducati la finele sezonului 2020 şi a rămas fără echipă până la jumătatea sezonului 2021, când a fost angajat de echipa independentă Yamaha RNF.

”Cu siguranţă, eu nu voi concura anul viitor, nu există niciun motiv s-o fac. Mereu am spus că dacă nu aş fi competitiv, nu vreau să fiu acolo”, a spus Dovizioso pe site-ul MotoGP.com, adăugând că se chinuie să se adapteze noilor modificări tehnice din sport.

”Nu am niciun motiv, mai ales după 20 de ani. Niciodată nu am încercat să-mi asigur un loc pentru anul viitor. Sunt complet relaxat. Deja am avut o jumătate de sezon fără curse anul trecut. Nu vreau să mai închei un sezon ca acesta”, a adăugat Dovizoso, care s-a confruntat cu probleme de adaptare la noul motor Yamaha după ce a petrecut zece ani cu Ducati.

”MotoGP s-a schimbat foarte mult. În trecut, acum 10 ani, aceiaşi piloţi erau în top, indiferent de motocicletă… Acum este diferit, piesele mecanice sunt ceva mai importante”, a mai spus italianul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!