Auto-F1: Verstappen, învingător în Grand Prix-ul Statelor Unite, a obţinut a 50-a victorie din carieră - Ziarul de Maramures

Breaking News

Auto-F1: Verstappen, învingător în Grand Prix-ul Statelor Unite, a obţinut a 50-a victorie din carieră

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) s-a impus în Marele Premiu al Statelor Unite, duminică la Austin (Texas), trecându-şi în palmares a 50-a victorie în Formula 1, la două săptămâni după ce şi-a asigurat titlul de campion mondial pentru al treilea an consecutiv, notează Agerpres.

Verstappen, în vârstă de 26 de ani, s-a impus cu un avans de doar două secunde faţă de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), care a fost în final descalificat, după ce maşina sa a eşuat la inspecţia de la finalul curse, pentru o uzură excesivă a podelei.

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari), care s-a clasat pe poziţia a şasea, a fost la rândul său descalificat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), fiind constatate aceleaşi nereguli şi la monopostul său.

Graţie succesului din Statele Unite, Verstappen a egalat totodată recordul de victorii obţinute într-un singur sezon (15), pe care tot el îl stabilise anul trecut şi pe care are ocazia să-l îmbunătăţească, în condiţiile în care au mai rămas de disputat patru Grand Prix-uri în acest an, relatează AGERPRES.

Plecat de pe poziţia a şasea, olandezul a reuşit să se instaleze la conducerea cursei după primul schimb de pneuri, la jumătatea cursei, depăşindu-l pe Lando Norris (McLaren) în cel de-al 28-lea tur din totalul de 56.

Norris, aflat la cel de-al 100-lea Mare Premiu din carieră, a ocupat în final locul AICI MATERIALUL INTEGRAL

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!