Moto: Americanul Ricky Brabec s-a impus în prima etapă a Raliului Dakar 2023; Gyenes, pe locul 37

Pilotul american Ricky Brabec (Honda) a câştigat, duminică, prima etapă a Raliului raid Dakar 2023, la secţiunea moto, în care cursa din Arabia Saudită a fost marcată de abandonul deţinătorului titlului, britanicul Sam Sunderland, a scris Agerpres.

Iniţial victoria a revenit australianului Daniel Sanders (GasGas), după cei 367 km de probă specială ai buclei desfăşurate în jurul bivuacului de la Marea Roşie, dar acesta a fost penalizat cu două minute.

Brabec s-a impus cu timpul de 3 h 31 min 10 sec, fiind urmat de argentinianul Kevin Benavides (KTM), la 44 de secunde, şi de americanul Mason Klein (KTM), tot la 44 de secunde, etc. Românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 37.

Sunderland, 33 ani, a abandonat după o cădere la kilometrul 52 al etapei, el fiind preluat de o ambulanţă aeriană şi transportat la spitalul din Yanbu. Britanicul a suferit o fractură la umăr şi o comoţie cerebrală, potrivit echipei sale (GasGas). El a mai abandonat în 2018, după ce câştigase cursa în premieră în 2017.

Brabec este lider la general, urmat de Benavides, la 19 secunde, şi de australianul Toby Price (KTM), la 39 de secunde, etc. Gyenes este pe locul 37, la 35 min 13 sec de lider. Luni, etapa a doua, se va desfăşura din bivuacul de la Marea Roşie până la Al-Ula, pe 430 km, a precizat sursa citată.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!