Pentru tăierea și furtul arborilor, un bărbat s-a ales cu un dosar penal. Polițiștii din Suciu de Sus au confiscat lemnul

Polițiștii au efectuat un control de rutină în locul numit Dealul Șerpoii. La marginea pădurii au găsit 7,71 mc de material lemnos de esență rășinos, tăiat.

Lemnul se afla și în apropierea locuinței unui bărbat din comuna Negrilești, județ Bistrița-Năsăud. Polițiștii au mers pe fir și au identificat autorul.

Poliția Maramureș: ”Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus au efectuat un control în fondul forestier, din locul numit Dealul Șerpoii, de pe raza localității Suciu de Sus, ocazie cu care a fost descoperită cantitatea totală de 7,71 m.c material lemnos de esență rășinos tăiat și depozitat la marginea pădurii, în apropierea locuinței unui bărbat din comuna Negrilești, județ Bistrița-Năsăud. După efectuarea de verificări împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Groșii Țibleșului, s-a constatat că bărbatul a tăiat de pe picior opt arbori, verzi, nemarcați, de esență rășinos pe care i-a depozitat în aproprierea locuinței sale cu intenția de a-și construi o anexă gospodărească.”

Materialul lemnos, în valoare de peste 1300 de lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Groșii Țibleșului. Acum, polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furtul de arbori tăiați ilegal.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!