Salvamont Maramureș anunță apariția urșilor pe traseul turistic Mănăstirea Pietroasa-Stația Iezer

Salvamont Maramureș anunță apariția urșilor pe traseul turistic Mănăstirea Pietroasa-Stația Iezer. Informația a fost făcută publică pe pagina de Facebook a instituției.

”SPJ Salvamont Maramureș informează despre apariția ursului pe traseul turistic – care urcă de la Mănăstirea Pietroasa spre stația meteo Iezer din Pietrosul Rodnei. Vă recomandăm prudență în cazul parcurgerii traseelor turistice din M-tii Rodnei și M-tii Maramureșului. Deocamdată este semnalată prezența animalului doar in zona mai sus amintită dar, după cum se știe, urșii pot străbate kilometri întregi în căutarea hranei”, se precizează în postare.

Recomandări  făcute de Salvamont Maramureș în cazul în care sesizați prezența urșilor:

-nu intrați în panică,
-nu faceți zgomote stridente în ideea de a speria animalul, s-ar putea ca acestea să fie percepute ca o amenințare, de unde și un posibil atac,
-îndepărtați-vă în direcția opusă, retrageți-vă ordonat în cazul grupurilor,
anunțați prezența animalului la 112 sau Dispecerat Național Salvamont-0725.826.668,
– în timpul drumețiilor țineți grupul compact, păstrați permanent o conversație, pentru a vă face auzită prezența, nu părăsiți traseele turistice.
– obțineți informații despre zonă și traseele pe care doriți să le parcurgeți de la Dispeceratul Național Salvamont-072.582.666.

Foto-Salvamont Maramureș

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!