Șofer din Giulești reținut de polițiști. Acesta a fugit de la locul accidentului

A fost prins pe str. Luminișului din Baia Mare

Incidentul s-a produs ieri, 12 iulie 2022, fiind implicate trei autoturisme. Șoferul vinovat s-a făcut nevăzut însă la scurt timp a fost găsit de polițiști pe strada Luminișului din Baia Mare.

”Polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat de 34 de ani din Giulești, aflat la volanul unui autoturism, condus dinspre Bulevardul Republicii înspre strada Vasile Alecsandri a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula în fața sa, la volan fiind un bărbat de 36 de ani din municipiu. Ulterior, conducătorul auto de 34 de ani a efectuat manevra de mers cu spatele aproximativ 2 metri, iar prin viraj la dreapta, trecând de pe banda doi pe prima bandă, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, în care se afla un bărbat de 37 de ani din Baia Mare, în calitate de instructor auto, la volan fiind un tânăr de 18 ani, aflat în timpul instruirii pentru obținerea permisului de conducere”, a precizat astăzi, 13 iulie, Poliția Maramureș.

Potrivit sursei citate, după producerea evenimentului, conducătorul auto de 34 de ani a părăsit locul producerii evenimentului, dar polițiștii băimăreni l-au identificat ulterior pe strada Luminișului din municipiu. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 0,56 mg / l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost testat și cu analizatorul de droguri AquilaScan, al cărui protocol a indicat un rezultat pozitiv. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice atât de sânge, cât și de urină în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au efectuat verificări și au stabilit faptul că bărbatul de 34 de ani nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul.

În cauză, asupra acestuia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. de art. 336 alin 1 Cod Penal, cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 2 Cod Penal și ale art. 41 alin. 1 Cod penal. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!