100 de pasageri de pe un vas de croazieră, au fost răniţi într-o furtună în largul coastei vestice a Franţei

Un vas de croazieră s-a întors în Marea Britanie după ce 100 de pasageri au fost răniţi într-o furtună în largul coastei vestice a Franţei, informează BBC.com și Agerpres.

Nava Spirit of Discovery a virat într-o parte în timpul unei manevre de siguranţă sâmbătă în Golful Biscaya, când vasul a fost lovit de o furtună.

Majoritatea rănilor au fost minore, însă cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, a precizat compania de croaziere Saga. Vasul a acostat în Portsmouth luni seara, iar pasagerii au debarcat marţi dimineaţa.

Spirit of Discovery a plecat spre Insulele Canare pe 24 octombrie, cu aproximativ 1.000 de oameni la bord. Primele 10 zile ale croazierei de 14 zile au decurs fără probleme, Las Palmas fiind programată să fie oprirea finală. Însă echipajul a anulat vizita şi a încercat în schimb să se îndrepte spre A Coruna, în nord-vestul Spaniei, după ce a aflat de o furtună iminentă.

În drum spre A Coruna, portul a fost închis, aşa că echipajul a luat decizia de a reveni mai devreme în Marea Britanie, în speranţa de a nu prinde vremea proastă. Cu toate acestea, în timp ce se afla în Golful Biscaya, vasul a fost lovit de furtună, iar sistemul său de siguranţă s-a activat, făcându-l să vireze brusc la stânga şi să se oprească. Cele mai multe răni au survenit în timpul acestei manevre, a declarat un purtător de cuvânt al Saga.

Nava a rămas staţionară până când condiţiile meteo s-au îmbunătăţit, aceasta întorcându-se la Portsmouth luni seara.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!