Folclorul, portul popular, tradițiile și frumusețea Maramureșului, promovate la Washington DC

În weekend-ul trecut, în Washington DC, pe malul Potomacului a avut loc evenimentul “Romanian Weekend at the Wharf”, un eveniment la care județul Maramureș a fost invitat să reprezinte România și să facă cunoscute tradițiile, folclorul, portul popular și frumusețile județului nostru.

Evenimentul a fost organizat pentru a celebra 25 de ani la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, eveniment care a avut loc la 11 iulie 1997.

Timp de două zile, pe 9 și 10 iulie, publicul american și membrii comunității româno-americane s-au bucurat de spectacole de dans popular, concerte live oferite de artiștii Ansamblului Național ”Transilvania”, de reprezentații de olărit și sculptură în lemn realizate de meșterii populari Daniel Leș și Petre Codrea, prezentări turistice și expoziții de costume populare din Maramureș.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Județul Maramureș este un loc pe care trebuie să îl promovăm peste tot în lume, a cărui unicitate și frumusețe merită să fie cunoscute și în Statele Unite ale Americii. Îi mulțumesc domnului ambasador Andrei Muraru pentru invitația făcută județului Maramureș de a reprezenta România la primul eveniment de promovare a țării noastre, organizat în capitala SUA.”

Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Statele Unite și Institutul Cultural Român la New York în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!