Camera Deputaților a votat legea pentru TVA redus la lemnele de încălzire - Ziarul de Maramures

Camera Deputaților a votat legea pentru TVA redus la lemnele de încălzire

Parlamentarii PSD Maramureș au inițiat, încă din luna mai 2021, un proiect de lege pentru TVA redus de la 19% la 5% în cazul lemnelor pentru încălzirea locuințelor. Deputații Gabriel Zetea și Gheorghe Șimon, alături de senatorul Sorin Vlașin au strâns, încă din primăvara anului în curs, toate semnăturile necesare pentru ca inițiativa legislativă să fie depusă în Parlament în 17 mai, iar marți, 9 noiembrie 2021, proiectul a fost votat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că peste 3,5 milioane din populația României se încălzește folosind lemne de foc, iar din aceștia, o mare parte trăiesc la limita subzistenței. Această cifră reprezintă peste 45% din totalul gospodăriilor înregistrate la nivel național, peste 85% fiind în mediul rural.

„PSD a depus, în luna mai, un proiect de lege pentru TVA redus la lemnele pentru încălzire, de la 19% la 5% și mă bucur că inițiativa aparține parlamentarilor PSD Maramureș și în special deputatului social-democrat Gheorghe Șimon, care a muncit mult pentru reușita acestui proiect extrem de important pentru maramureșeni și pentru români. M-am bucurat că atât eu, în calitate de deputat, cât și colegul nostru, senatorul PSD Sorin Vlașin am reușit să ne implicăm în strângerea tuturor semnăturilor necesare ca inițiativa să fie depusă în Parlamentul României, iar astăzi a fost votată și mearge spre promulgare la președinte. Arătăm, încă o dată, că Partidul Social-Democrat este un partid al oamenilor pentru oameni și, prin toate acțiunile noastre, căutăm soluții pentru combaterea impactului negativ al creșterii tarifelor la energie, al creșterii fără măsură a prețurilor. Măsura este esențială pentru consumatorii vulnerabili, având în vedere că peste două treimi dintre cetățenii din mediul rural folosesc această sursă pentru încălzirea locuințelor”, a precizat parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, realizate către personae fizice, juridice sau alte entităţi precum şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!