Senator PSD Maramureș, Sorin Vlașin: La mulți ani, România! La mulți ani, Europa! - Ziarul de Maramures

Breaking News

Senator PSD Maramureș, Sorin Vlașin: La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!

Ziua de 9 mai are triplă semnificație pentru români, deoarece sărbătorim astăzi Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României și încheierea Celui de-al Doilea Război Mondial.

Toate cele trei evenimente ne reamintesc importanța păcii, a suveranității, independenței și totodată a solidarității europene.

Nu trebuie să uităm că România și Europa de azi, au fost clădite prin munca și jertfa înaintașilor noștri și că fără curajul, responsabilitatea și implicarea lor, țara noastră și continentul nostru ar fi fost cu totul altfel sau poate n-ar mai fi fost deloc. Niciunul dintre cele trei momente istorice nu au fost spontane, ci au fost clădite pe ani de jerfe și strădanii, pentru că nimic durabil nu se construiește peste noapte.

Textul ministrului francez Robert Schuman, din documentul care stă la baza creării UE este foarte actual și astăzi. Unitatea și solidaritatea sunt pilonii de bază ai construcției europene și astăzi și valorile pe care putem construi un viitor mai bun pentru noi toți.

La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!