Cristian Niculescu Țâgârlaș: Senatul a votat pentru eliminarea pensionării anticipate a magistraților - Ziarul de Maramures

Breaking News

Cristian Niculescu Țâgârlaș: Senatul a votat pentru eliminarea pensionării anticipate a magistraților

Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș a transmis faptul că Senatul a votat pentru eliminarea pensionării anticipate a magistraților.

Demnitarul cănsideră că prin această măsură se vor reduce inegalitățile între pensionari.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: ”Senatul a votat pentru eliminarea pensionării anticipate a magistraților, o decizie prin care se reduc inegalitățile dintre diferitele categorii de pensionari și se înlătură riscul ca instanțele de judecată să se golească.”

Demnitarul afirmă că această pensionare anticipată a magistraților este o invenție a social-democraților pentru a crea o categorie privilegiată de pensionari.

Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”Pensionarea anticipată a magistraților după doar 20 de ani de muncă a fost una dintre invențiile PSD pentru a crea o categorie privilegiată de pensionari și pentru a limita accesul românilor la justiție, lungind durata anchetelor și a proceselor.”

Lipsa aprofundării practicii CCR

Senatorul de Maramureș a venit și cu câteva completări referitoare la controlul a priori exercitat de CCR punctând faptul că: ”Multe legi nu trec de controlul a priori exercitat de CCR, iar acest lucru determină întârzieri în reglementarea unor domenii-cheie. Cauzele sunt lipsa aprofundării practicii CCR și omisiunile privitoare la forma corectă de redactare a legilor.”

Cristian Niculescu Țâgârlaș a atras atenția asupra modului în care este redactat proiectul pentru modificarea Legii 160/1998.

Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”Din acest motiv, am atras atenția asupra modului în care este redactat proiectul de lege pentru modificarea Legii 160/1998 privind organizarea și exercitarea profesiei de medic veterinar. Proiectul propune ca vânzarea produselor farmaceutice pentru uz veterinar să se realizeze doar sub stricta coordonare a medicilor veterinari. Această inițiativă, deși este bună în fond și ține cont de normele europene din domeniu, poate fi considerată neconstituțională, din cauza unor aspecte ce țin de formă.”

Demnitarul consideră că proiectele legislative trebuie analizate în detaliu și verificate nu numai sub aspectul fondului, ci și al formei în care sunt redactate.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!