Dan Ivan, senator: Respingem definitiv modificările Codului Penal și ale Codului de Procedură Penală (OUG 13) - Ziarul de Maramures

Dan Ivan, senator: Respingem definitiv modificările Codului Penal și ale Codului de Procedură Penală (OUG 13)

Într-o postare făcută, în cursul serii de ieri, pe o rețea de socializare, senatorul de Maramureș Dan Ivan și-a exprimat opțiunea de a nu vota modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală adoptate în urmă cu 4 ani.

Dan Ivan, senator de Maramureș: ”Astăzi, când se împlinesc 4 ani și o zi de la celebra OUG 13, în plenul Senatului respingem definitiv modificările Codului Penal și ale Codului de Procedură Penală adoptate atunci de majoritatea toxică condusă de Dragnea.”

Totodată, demnitarul a prezentat și prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară, care a început ieri, 1 februarie 2021, priorități care au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă susținută de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Dan Ivan: ”Am participat la conferința de presă în cadrul căreia cei doi co-președinți ai Alianței USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au prezentat prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară care începe astăzi. Vă prezint mai jos câteva dintre proiectele pe care ni le-am asumat și pe care ne-am propus să le aprobăm în această sesiune începută astăzi:

Dezbaterea și adoptarea proiectelor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat reprezintă principala urgență, dar după aceea ne aplecam liniștiți asupra celorlalte priorități.

Corectarea legilor Justiției, astfel încât ele să corespundă întru totul recomandărilor Comisiei Europene, Comisiei de la Veneția și GRECO, figurează în topul listei noatre de priorități, incluzând desființarea Secției speciale, structură înființată din ordinul lui Liviu Dragnea pentru a avea instrument de intimidare și șantaj față de magistrați.

Modificarea legislației electorale reprezintă, de asemenea, o prioritate USR PLUS, pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în fața cetățenilor, fie că vorbim de alegerea primarilor în două tururi și de reașezarea finanțării partidelor politice, fie de reducerea numărului de parlamentari și facilitarea votului pentru românii din țară și din străinătate.

Corectarea inechităților uriașe dintre pensionari, pentru a nu mai avea privilegiați care încasează pensii speciale substanțiale în timp ce românii care au muncit o viață întreagă și primesc pensie după cât au contribuit de abia se ajung cu banii de la o zi la alta.

Vom începe cu eliminarea pensiilor parlamentarilor, după care vom aborda celelalte categorii de pensii speciale, dar nu într-un mod populist, cum s-a făcut în anii trecuți, ci cu proiecte de lege corecte și constituționale.”

Foto: Dan Ivan

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!