Deputatul Călin Bota s-a întâlnit cu reprezentanții pensionarilor din minerit și cu reprezentanți ai sindicatelor care susțin interesele angajaților din grupa I de muncă - Ziarul de Maramures

Deputatul Călin Bota s-a întâlnit cu reprezentanții pensionarilor din minerit și cu reprezentanți ai sindicatelor care susțin interesele angajaților din grupa I de muncă

Deputatul Călin Bota s-a întâlnit cu reprezentanții pensionarilor din minerit și cu reprezentanți ai sindicatelor care susțin interesele angajaților din grupa I de muncă.

Discuțiile au avut ca și temă: Inechitățile rezultate în urma aplicării noii legi a pensiilor. La începerea sesiunii parlamentare, grupul PNL Maramureș va depune un proiect de lege care vine să repare greșelile din noua lege a pensiilor.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Pensionarii din minerit din Maramureș merită respectul nostru pentru munca deosebit de grea și pentru contribuția lor la dezvoltarea județului nostru. Alături de președintele PNL Maramureș,Ionel Bogdan, am avut o întâlnire constructivă cu reprezentanții pensionarilor din minerit din Maramureș și cu reprezentanți ai sindicatelor care susțin interesele angajaților din grupa I de muncă, alături de care am discutat pe marginea proiectului de lege prin care dorim să reparăm inechitățile rezultate în urma aplicării noii legi a pensiilor.

Pe 2 septembrie, în prima zi de sesiune parlamentară, alături de colegii mei, parlamentarii Cristian Niculescu Țâgârlaș, Florin-Alexandru Alexe ,Vetuța Stănescu, Florin Roman și Alin Ignat, vom depune un proiect de lege prin care vom înlătura nedreptățile și inechitățile din actuala lege, care îi pedepsește practic pe foștii mineri din Maramureș pentru munca grea din mină, prin înghețarea pensiilor în următorii ani. De asemenea, vom avea grijă, prin noul proiect, ca și viitorii pensionari din grupa I de muncă să nu fie afectați de prevederile discriminatorii din actuala lege.

Le mulțumesc reprezentanților pensionarilor și sindicatelor pentru observațiile importante făcute pe marginea proiectului de lege pe care îl vom depune și îi asigur că punctele de vedere pertinente ridicate în cursul discuțiilor se vor regăsi în textul proiectului.

Nu putem lăsa miile de familii din Maramureș afectate de noua lege a pensiilor să sufere pe termen lung această nedreptate și de aceea vom depune un nou proiect de lege la începutul sesiunii parlamentare, prin care vom elimina discriminările, respectând dreptul pensionarilor din minerit la o bătrânețe tihnită.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!