Deputatul liberal Călin Bota sprijină raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producătorii agricoli - Ziarul de Maramures

Breaking News

Deputatul liberal Călin Bota sprijină raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producătorii agricoli

Deputatul liberal Călin Bota sprijină raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producătorii agricoli, depozitari, procesatori şi comercianţi. În acest sens, demnitarul a semnat un proiect de lege care reglementează raportarea menționată anterior.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va dezvolta un sistem informatic de colectare a datelor statistice raportate de operatorii economici din sectorul agroalimentar.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Am aprobat în plenul Camerei Deputaților un proiect de lege, pe care l-am semnat alături de mai mulți colegi liberali, prin care se reglementează raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producătorii agricoli, depozitari, procesatori şi comercianţi, în contextul unei situaţii conflictuale, de criză sau de urgenţă. Conform actului normativ, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va dezvolta un sistem informatic de colectare a datelor statistice raportate de operatorii economici din sectorul agroalimentar. În vederea asigurării trasabilităţii produselor agricole şi alimentare pe piaţă, operatorii economici din sectorul agroalimentar au obligaţia furnizării de date statistice de evidenţă a stocurilor de produse agricole şi alimentare, o singură dată pe lună, până în data de 15 a lunii pentru luna precedentă, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Excepţie de la aceste prevederi vor face comercianţii care deţin structuri de vânzare cu suprafaţă de vânzare de până la 400 de metri pătraţi inclusiv, fără spaţiile destinate depozitării şi producţiei mărfurilor, comercianţii ambulanţi, comercianţii care desfăşoară activităţi de servicii de alimentaţie publică, precum şi cei care desfăşoară activităţi de comercializare în zone publice.

Este un proiect important, care vine cu soluții reale pentru agricultura românească și pentru populație, a mai precizat deputatul Călin Bota.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!