Senatorul Sorin Vlașin a fost prezent la vernisajul expoziției "Dincolo de poveste. Graiul straiele moștenite" - Ziarul de Maramures

Breaking News

Senatorul Sorin Vlașin a fost prezent la vernisajul expoziției „Dincolo de poveste. Graiul straiele moștenite”

Senatorul Sorin Vlașin a fost prezent la vernisajul expoziției „Dincolo de poveste. Graiul straiele moștenite”, un eveniment cultural, care s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute.

Expoziția a fost realizată ca urmare a parteneriatului existent între Muzeul Maramureșan și alte 12 muzee din țară.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Am participat la un eveniment cultural prestigios, vernisajul expoziției „Dincolo de poveste. Graiul straiele moștenite”, rezultatul unui parteneriat între Muzeul Maramureșan și alte 12 muzee importante din țară. Prin astfel de evenimente, Muzeul Maramureșan confirmă încă o dată că face parte din instituțiile culturale de prestigiu din țară, din elita muzeelor, care au rolul conservării și promovării identității și valorilor culturale. Acest lucru a fost remarcat și de Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, care a vizitat recent județul Maramureș și a conferit Muzeului Maramureșean Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”. Decretul de conferire a fost semnat de Președintele României în 2020, la propunerea Ministerului Culturii și mă bucur că această distincție prestigioasă a ajuns la muzeul sighetean. Ministrul Culturii este un prieten al Maramureșului și maramureșenilor și ne va sprijini în proiectele culturale care vizează inestimabilul nostru patrimoniu material și imaterial.

Senatorul Sorin Vlașin și ministrul Lucian Romașcanu, prezenți la evenimentele organizate în Maramureșul istoric

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu participă la două evenimente culturale în Maramureșul Voievodal

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!